De långsammas land


De långsammas landIbland känns det som att jag kommer från en annan planet. Att jag av misstag har hamnat i de långsammas land. Jag kan bara inte förstå hur saker kan gå så l-å-n-g-s-a-m-t! Ta tex det där vardagliga med att äta, självklart vill du att maten ska gå fort att laga, du är ju hungrig. När du äter den så äter du ju den av samma anledning, och för att du vill bli mätt. Jag brukar ha ätit upp min middag innan familjen har satt gaffeln vid sin tallrik. Jag förstår inte hur de gör, hur kan man äta långsamt? Det tar ju allt från några sekunder till max 5 minuter att få i sig, hur kan man då sitta vi den där tallriken i över en halvtimme? Det har jag då aldrig förstått!

Det är samma när man ska ut och handla. Folk går tydligen sina långsamma söndagspromenader i butikerna nu förtiden. Jag skulle önska att det fanns en omkörningsfil. Jag skulle vilja ta en megafon och skrika ut: RÖR PÅ ER FÖR I HELVETE! Folkmassan står ju liksom helt still!!! Jag är nästan helt säker på att de kan röra sig snabbare än så där, annars är det bara jag som har begåvats med en jetmotor.

Och har ni sett tjejerna som jobbar i klädbutikerna???? De måste ha gått en tredagarskurs hur man ska bli så långsam och provocerande som möjligt. Kön är 100 meter lång och de står där framme och ler och viker sina kläder i långsamt tempo. Vad fan ler de åt, ser de något som är roligt? Varför ska man vika kläderna till perfektion, de hamnar ändå i ett hörn i påsen och slängs sedan in i en garderob. KASTA BARA NER TRÖJJÄVLEN I PÅSEN, HUR SVÅRT SKA DET VARA vill jag skrika, men gör det givetvis inte.

Har ni märkt att de till och med pratar långsamt? Allt du vill veta är vad du ska betala så att du kan ta dig där i från, men nej.

-Ä-r   d-u   m-e-d-l-e-m?

-Nej!

-J-a-g   k-a-n   l-ä-g-g-a   t-i-l-l  d-i-g…..

-Nej jag vill bara betala, strunt i det där

-M-e-n   d-e-t    t-a-r   b-a-r-a   e-n    m-i-n-u-t….

(så fan heller tänker jag, gör man allt annat i slowmotion, så tar det där kundregistret garanterat mer än en minut)

-Nej, tack!

Att gå med tjejkompisar i klädbutiker, nej tack!! Finns det något som går långsammare? Varför stå och glo på en tröja i 30 minuter, sedan gå ut därifrån, för att sedan gå tillbaka och köpa den där jävla tröjan efter 20 minuter igen, VARFÖR?? Tips: köp det du vill ha och gå!!! Om jag någonsin ska ut i köpcentren så gör jag det tillsammans med min man. Han är som mig, in och ut en affär på max 5 minuter. Vi har gjort hela köpcentret hemma under halvtimmen, och då tycker vi inte att vi stressat. Är det något som drar ut på tiden så är det i alla fall inte jag, nej då är det de där jäkla kassörskorna!

Om jag varit ute på julrean? NEJ!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.