Den sjuka jobbstressen


[embed_video link=https://www.youtube.com/watch?v=Y4cIbehTmfY]

Vill tipsa på om en film från arbetsmiljöverket om den sjuka jobbstressen. Jag är glad att någon uppmärksammar det här och tar det på allvar! Det har nu kommit en ny föreskrift som riktar sig till arbetsgivare. Men när det gäller att stoppa problematiken kan även du och jag göra nytta. Syftet med föreskriften är att främja hälsa, att helt enkelt motverka ohälsa.

Jag tror att vi alla har någon arbetskamrat som vi är oroliga för, och jag vet att det är jätte svårt att nå ut till någon som befinner sig mitt i hetsen, som känner sig jagad. Så kommer man där och frågar hur personen mår. Det är svårt att nå fram. Men det här personen påverkar omedvetet  dig och mig, hennes flämtade gör i alla fall mig stressad, jag tittar mig genast över axeln och undrar vad jag har missat. Måste jag göra mer eller snabbare? Hon får även mig att vilja sudda ut mina gränser. Gränser jag har satt för mig själv som jag inte vill gå över, för att behålla min hälsa.

Vi måste stoppa det här, inte bara för din och min skull. För allas. Vi måste sluta springa, känna oss jagade. Vi behöver sätta upp staket runt om oss och säga att det här går jag bara inte över, det här är min gräns. Varken du eller din arbetsgivare tjänar på att du går in i väggen, så säg i från. Inte bara till din arbetsgivare utan även till din stressade arbetskamrat. Kan du inte hjälpa henne, fine, men låt inte henne dra dig med sig!

Jag svarar inte i min jobbtelefon på min fritid, jag tänker inte på mitt arbete på helgen, jag försöker inte klämma in ett möte i ett redan stressat schema. Jag gör det jag behöver och det jag måste, men sen räcker det. Där går min gräns. Vart går din?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.