Det jag älskar med dig


Idag firar vi 15 år tillsammans och 9 år som gifta. Jag slutar aldrig förvånas över oss. Vi har det bra. Så bra att jag knappt kan tro att det är sant. Du är min dröm. Min verklighet. Mitt liv.

Din hand passar så bra i min.  Och ofta känns det som vi smälts samman. Gjorda för varann. Din kropp intill min. Den ska aldrig vara någon annanstans. Är så tacksam för att få ha dig vid min sida, att vakna upp med dig, varje dag. Känna din värme, din närhet, din trygghet.

Du är speciell och det visste jag direkt. Du är en sådan som håller dina ord. Säger vad du menar. Du pratar rakt ut, med stora bokstäver och utan tvekan. Jag behövde aldrig tvivla på dig, aldrig undra, aldrig fråga. Och jag är stolt över att du är dig själv. Jag önskar ofta att jag vore mer som du, även om jag inte säger det rakt ut.

Det finns så mycket som jag älskar med dig. Så som att du till exempel håller för kattens öron när du ropar på ungarna och han ligger i ditt knä. Hur du alltid sträcker ut din arm för att fånga mig när du gör en hastig inbromsning. Jag älskar att du avskyr orättvisor och alltid står upp för de svaga. Jag älskar att du alltid ställer upp för andra, utan att tveka. Jag älskar att du säger i från och går din egen väg, aldrig tvekar innan du ger dig in i en konflikt. Jag älskar att du inte väger dina ord även om jag svär över det många gånger. Jag älskar att du ser mig på riktigt och att du tvingar mig att prata även när jag vill låta bli. Jag älskar att du lyssnar även om du inte finner det jag säger intressant. Jag äskar dig för att du tror på mig, även när jag själv tvekar och att allting med oss känns naturligt utan att man tar det förgivet

Tack älskling för att du valde mig den där dagen för 14 år sedan, och tack för att du fortsätter välja mig, varje dag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.