Drömmen om att bli författare


Drömmen om att bli författare

Drömmen om att bli författare

Jag får flera mail och ibland även manus skickade till mig av personer som önskar att bli utgivna. Men (som det ser ut idag) tar jag inte emot några manus av flera anledningar. Det flesta som kontaktar mig har skrivit om psykisk ohälsa i olika former och även om jag måste tacka nej så tycker jag ändå att det är jätte bra att ni skriver om ämnet, det behövs pratas om. Både för er egen skull, som en bearbetning, men också för andras skull, att känna igen sig i.

För dig som verkligen vill ge ut en bok själv finns det idag flera sätt. Du kan bland annat få en massa tips från egenutgivarna. eller Seriff.

Att ge ut en bok en större process än vad man tror. Ofta behöver du redigera din text så många gånger att du själv tappar räkningen. Med min första bok höll jag allvarligt talat på att spy av att bara se texten. Jag var såååå trött på den. Och då hade jag ändå anlitat en korrekturläsare + haft vänner och familj som hjälpt till att rätta till i texten!!

Sen är det det där med formgivning och sättning av en text. Det hade jag till en börja ingen aning om vad det var, men även där anlitade jag ett företag som hjälpte mig (Lilla blå tornet, kan verkligen rekommenderas)  :Approve:

Det är lite som att lägga ett pussel där flera bitar ska på exakt rätt plats. Om jag skulle ge ut någon annans bok på mitt förlag skulle det innebära att jag i månader skulle vara tvungen att avstå från mina egna projekt, och det är jag i dagsläget inte beredd att göra. Jag känner inte heller att tiden finns där för att kunna göra en produkt åt någon annan. Jag arbetar heltid som anställd och jobbar varje kväll med mitt företag, att plussa på en uppgift till i det där tajta schemat funkar inte, då går jag sönder. :Tired: Så hur mycket jag än hade velat, eller tror på din bok, så tyvärr!

Men jag hoppas att ni inte ger upp! För även om det är en slitsam fas att gå igenom så kommer du ut starkare på andra sidan, det är värt det till 100%.

Lycka till!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.