En hyllning till dig som bloggar! 12 kommentarer


Min bloggmiljö just nu

Min bloggmiljö just nu

Jag måste erkänna att jag tidigare sett det där med bloggande som lite barnsligt. Att ta kort på sin frukost och berätta vem du ska fika med idag är knappast intressant för någon annan än dig själv,,,, trodde jag.

Det här var flera år sedan. Det här var på den tiden då jag själv inte läste bloggar, så vem var jag att snacka?

Idag vet jag så mycket bättre! Jag läste någonstans på nätet att det finns runt en halvmiljon bloggar i Sverige, och då har man förmodligen räknat i underkant. Och flera bloggar kanske är så där som jag en gång tänkte, en dagbok du skriver för dig själv och som faktiskt inte intresserar någon annan, men idag skulle jag nog våga säga att de flesta (eller i alla fall många mer än vad jag trodde) bloggar har ett syfte och ett riktigt intressant innehåll.

Jag inspireras och underhålls nästan dagligen av bloggar, och vill jag testa en ny produkt eller är nyfiken på en speciell vara så letar jag först igenom vad andra bloggare har sagt om produkten, och många gånger har det faktisk hjälp mig och fått mig att inte köpa grisen i säcken.

Idag kan du hitta bloggar om alla möjliga ämnen, vissa är vackra och underhållande, som att läsa veckotidningar. Andra producerar material så att du ständigt lär dig något nytt. Jag inspireras tex av teknifik som driver en teknikblogg och skriver efter sitt eget intresse, underbaraclara som producerar så proffsigt material att det känns som att bläddra igenom ett vackert magasin. Andra bloggar får mig att skratta eller fundera ett extra varv kring något viktigt ämne.

Jag tycker också att det är inspirerande och smått fantastisk att personer  livnär sig på sina bloggar. Jo, det finns faktiskt dem som har det som ett jobb! Jag är lika mycket avundsjuk som inspirerad och jag unnar dem alla dess framgång.

Så idag vill jag bara lämna en offentlig ursäkt för mina tidigare åsikter. Bloggare är modiga, grymma och framåtsträvande. Idag vet jag att det ligger otroligt mycket arbete bakom allt producerat material.

Så detta är helt enkelt en hyllning till dig som bloggar. Fortsätt skapa, producera material och dela med dig av det du är bäst på. Du är grym!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “En hyllning till dig som bloggar!

 • Paulina Gunnardo

  Har också haft en annan syn på bloggar tidigare. Det var flera som sa att jag borde börja blogga, men jag tänkte att det absoluuut inte var min grej. Håller med dig i det du skriver och jag har sett att det finns så otroligt proffsiga bloggar som är som magasin.
  Läser betydligt fler bloggar idag än vad jag gjorde förr, bland annat din 🙂

 • Supermamsen

  Tack till dig också för dina tankar om detta och det du bloggar om! ❤

  Jag kan bara hålla med! Jag började blogga för ett år sedan som egen terapi efter att mitt barn som 13-åring fick diagnosen asperger och hade varit hemma från skolan i nästan ett år. Bloggen är min bearbetning och en dokumentation av det som händer i vårt liv.

  Innan jag började skriva kände jag mig så ensam och misslyckad. Tack vare bloggen har jag insett att vi är många som lever liknande liv. Jag får mycket stöd av mina läsare och har även fått höra att min blogg och mina tankar ger stöd. Härlig känsla!

  Jag läser numera många olika bloggar för att få större förståelse för mitt barn.
  Bloggar är en guldgruva!
  Tack! ❤

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Ja jag håller med dig Det är precis som du säger, både en hjälp för en själv och andra. Tack för att du läser. Kram <3

 • FREEDOMtravel

  Härligt inlägg! Jag tror ärligt talat att bloggandet förändrats en del också. Det var nog mer dagboksbloggande förr. Idag finns många nischade och seriösa bloggar. Hälsningar från en resebloggare, för närvarande i Tjeckien.

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Sant, och det är ju det som är så kul, att du kan hitta en blogg in din nisch nästan oavsett vad du är intresserad av:)

 • FIT by Emma Hå

  De där förlegade gamla fördomarna om att bloggare bara är egocentriska typer som tar kort på sin frukost varje dag ger jag inte mycket för. Vi är ju fantastiska multitalanger som skapar innehåll i mängder värdigt vilket magasin som helst, och borde respekteras och få betalt där efter.

 • Annica // Guld med ADHD

  När jag började blogga, 2005, då var det inte direkt vanligt med svenska bloggare. De bloggar jag följde hade sina skribenter i USA eller England. Minns att nästan alla hade väldigt liten text, nästan omöjlig att läsa. Det var mycket mer vikt i bloggdesignen än själva skrivandet vill jag minnas. Många bytte design flera gånger i veckan.