En hyllning till yoga


En hyllning till yoga

En hyllning till yoga

Jag erkänner. Är personen som räcker upp handen direkt. Efter nästan ett helt liv med ätstörningar måste jag erkänna att jag tittar på andras kroppar. Ja, jag jämför mig, ständigt! Inte så att jag ser ner på andra, oavsett hur de ser ut, tvärtom, det är mer att jag ser ner på mig själv. Att jag alltid hittar något som är lite bättre, hos personen bredvid.

När man har ägnat ett helt liv åt att hata sin kropp är det så lätt att fortsätta göra det.

Det kommer liksom på automatik. Jag tycker att andra människor strålar, och det syns så tydligt när någon är bekväm med sin kropp, och det är så vackert.

Och jag veeet att det inte är kilona på vågen som räknas. Jag har vägt 15 kg mindre än vad jag gör idag och var nog lika många kilon mer olycklig.

Det enda som på riktigt kan få mig att känna ett uns av självkärlek till min kropp är yoga.

Jag kan inte förklara mer än att den gör mig mer bekväm i mitt eget skinn. Det är som att min kropp plötsligt blir min.

Yogan är som en present till mig själv. Där jag får krama om min kropp och säga förlåt. Yogan är den enda träning som hittills inte väcker min träningsångest. Som inte får mig att vilja tävla mot mig själv och mäta timmar, steg eller kalorier. Den tillåter mig helt enkelt att vara mig själv.

Jag kan inte för allt i världen förstå varför den kan vara så svår att få in som rutin när jag vet att den får mig att må så bra. Yogan är den enda träningen där jag känner att jag på riktigt är snäll mot mig själv, och kanske är det just därför den kan kännas både så lätt och svår att använda, för att den känns så kravlös. För den kräver inget av mig. Jag behöver varken vara smidig eller snabb. Jag behöver inte göra den regelbundet eller länge. Yogan tillåter misstag och välkomnar mig precis som jag är.

Det är så lätt att se skönheten i andra och ignorera den i sig själv

och den här texten skulle egentligen handla om det. Men istället blev det en hyllning till yogan. En kärlekssång. Kanske är det för att den öppnar mina ögon. Och får mig att uppskatta mig själv, precis som jag är <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.