En kurs i kreativ struktur


Jag tror att jag landar in på mitt åttonde år som företagare i år. I alla fall när det gäller just detta företaget. Och jösses vad kul jag haft, och vad jag lärt mig. En både för- och nackdel som egen företagare är att inte ha någon chef. Jag kan erkänna att jag behöver en, men gissar att jag ändå inte hade valt att lyssna. För det roliga med företagande är just det, att jag kan göra precis det jag vill, utan att någon annan kan säga nej, vänta, lugna dig, en sak i taget.

Jag gör ofta flera saker i på en gång, har hundra ideér i luften vilket ger mig glädje och energi. Men samtidigt gör det livet svårt då jag glömmer bort mycket…och får börja om från början igen.

En hobby är att göra något för sig själv.

Ett företag är att ge det till någon annan.

Förra veckan var jag och bästisen på en kurs i kreativ struktur, oboy vad jag hade behövt det här för flera år sedan! Kursen går ut på att strukturera upp sin verksamhet under olika flikar i en pärm. Både vad gäller att spara lösenord, skriva ner sina arbetsrutiner men och inspiration, förebilder och fina ord eller recensioner man fått. För allt det där är viktigt!

Att man behöver ha ordning på sina lösenord är väl förståeligt men att man också behöver ha ordning på sina förebilder och sin inspiration är också viktigt. För som företagare är det lätt att tappa fotfästet. För när något går emot en så står man där…själv. Så ger mig själv verkligen en klapp på axeln för att ha klarat allt det där, ensam.

Men NU, nu träder en ny företagare fram. Hon som är mer välplanerad och strukturerad. Hrmhr (harklar mig själv). För jag ser verkligen fram emot att fylla den här pärmen. Har redan kommit en bit på vägen. Nu återstår bara att fullfölja och att öppna upp det där pärmen men jämna mellanrum för att att fortsätta hålla den där strukturen jag bygger för mig själv.

Jag ska erkänna att jag försökt förut (och misslyckats) så om det här funkar för mig vore det ju helt fantastiskt. Jag kan verkligen rekommendera kursen i vilket fall. Man kände sig helt påfylld av tips och inspiration. Det är så man önskar att varje arbetsdag var. Men om jag behandlar pärmen som en bibel och håller hårt i den, läser den varje dag så kanske det snart är verklighet. Om ett tag <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.