Energi ut- Energi in


Fyll på din energi!

Fyll på din energi!

De flesta är någonstans medvetna om det där med kalorier in och ut, energiförbrukning. Säg att jag stoppat i mig en bulle på 300 kcal, då behöver jag promenera en timme för att förbruka den och hamna på noll igen (eller tvärtom). På samma sätt som vi tänker om kalorier borde vi tänka på övrig energi. Hur mycket energi kostar ett bråk med barnen, en tråkig arbetsuppgift eller ett inkomstbortfall? Energitjuvar finns överallt i vår vardag och ofta är du med av flera saker som tar energi från dig, men är du med om lika många som fyller på?

Jag tänker inte att du behöver göra någon exakt lista, men att du i alla fall i tanken ska veta om ditt energi konto ligger på minus eller plus och vad behöver du göra för att fylla på det. Min lista skulle tex kunna se ut så här:

Minuskontot, det som tar energi

[wp-svg-icons icon=”checkmark-2″ wrap=”i”] 50, konflikt på jobbet

[wp-svg-icons icon=”checkmark-2″ wrap=”i”] 80, för lite att göra på jobbet

[wp-svg-icons icon=”checkmark-2″ wrap=”i”] 90, betala räkningar

[wp-svg-icons icon=”checkmark-2″ wrap=”i”]100, förbereda en stor föreläsning

Pluskontot, det som ger energi

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 50, ta en mysig fika med en vän

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 80, träna

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 90, mysa med min familj

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 100, hålla en föreläsning

Det svåra när man tappat all energi tycker jag är att man inte vet vad man ska fylla på med. Man blir liksom förlamad av tomheten. Men om du tänker innan energiförlusten, vad som behövs för att fylla på dig när du har förlorat som mest så kan det vara lättare att hitta lösningen när du står där med tom tank. Om jag tex åker till Liseberg, går på bröllop eller annan fest så är jag helt tom efteråt. Jag är trött, arg, lättirriterad och ledsen. Då behöver jag några dagar för mig själv för att fylla på. Jag vill vara hemma i mitt hus utan att ta emot besök och bara vara. Det är först nu på senare tid som jag uppfattad sambandet och sett hur viktigt det är att den energi som går ut, också kommer in.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.