Examensdag och skolavslutning 1 kommentar


Finskorna på

I torsdags började sommarlovet för barnen. Samtidigt som vi firade dem med tårta firade vi också min examensdag. Eller ja, fira och fira, det blev inte mer än så. Men tårta äter man i för sig inte varje dag! [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

Fick en blombukett från svärmor och svärfar. Så vacker så, hoppas att den står sig länge!

Jag är verkligen dåligt på den där med att fira mig själv. Jag skulle vilja göra något stort men tappar liksom alltid bort det. Jag skulle vilja skrika jiihoo så högt att hela världen hörde mig. Jag skulle vilja hurra, dansa, skryta…men istället gör jag ingenting.

Jag hade tänkt att köpa mig en present, men visste inte vad jag skulle köpa. Tänkte ge mig själv en dag på ett spa eller en vistelse på ett retreat men kom aldrig till skott. Det är som att jag inte kan belöna mig själv, inte tillåta mig att känna glädje, fast att jag innerst inne vill. Om jag ska hitta på något får jag verkligen dras ut ur min trygga vrå, jag går liksom aldrig självmant, hur mycket jag än vill.

För visst finns det mycket att fira. Dels att jag klarade något som jag aldrig trodde att jag skulle ta mig igenom, sedan att jag gjorde det med bravur! I veckan när jag fick mitt examinationsprotokoll visade det sig inte bara att jag klarat uppsatsen, utan att jag klarat den med väl godkänt, VG. Fattar ni? Det är ganska mycket för någon som tror lite om sig själv!

Jag fick också ett jättefint omdöme som jag egentligen bara vill hänga upp på väggen för att påminna mig om processen jag gick igenom. Men istället hängde jag denna på väggen. Ett diplom för att jag också blev godkänd i terapeutiskt skrivande. Hurra för mig!
Nu får den pryda väggen på mitt kontor tillsammans med några andra tavlor som ska påminna mig om mina mästerverk [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”] Nu inväntar jag bara godkännande från en sista kurs så kan studierna ses som helt avslutade. Men jag tycker vi tar ut glädjen i förskott och firar ändå. Jag ger mig själv ett hipp hipp hurra! Fy fan vad jag är bra!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Examensdag och skolavslutning