Fina dagar


Förra veckan  medverkade jag och barnen i Attentions aktivitet skulpturverkstan. Jag har tyvärr inte medverkat på så mycket aktiviteter med Attention tidigare på grund av både energi- och tidsbrist. Så jag kände att jag fick ta tillfället i akt, testa min vingar nu när tiden fanns, även om energin brast. Oftast suger aktiviteter så mycket energi från mig, antingen är det för mycket ljud eller för mycket intryck. Vilket gör att jag oftast undviker allt som inte ingår i mina vardagliga rutiner.

Men miljön här var helt fantastisk. Vi hade sol, fågelkvitter och en porlande bäck som sällskap, så det fanns inget att klaga på.

Vi skapade i lera och sten, och jag liksom barnen, njöt av att få skapa med sina bara händer.

Det bästa av allt är ändå friheten och den tillåtande miljön. Att här har alla fullförståelse för att mamma är trött och kanske inte orkar säga till sonen för tjugonde gången. Att jag har kontrollbehov och ständigt ögon i nacken är inget som upplevs som konstigt utan mer självklart när man har ett barn som inte står på samma plats i mer än 10 sekunder. Den är heller ingen som förväntar sig att barnen ska kunna stå still, lyssna klart eller slutföra sina projekt.

Barnen slipper krav och mamma slipper att låtsas att allt är ok.

För här är det är ok att vara orolig, det är ok att vara trött. Och det är ingen som tittar snett på mig och anklagar mig för att vara en dålig mamma när jag inte orkar springa efter mitt barn, säga till eller när det oväntat blir bråk.

Barnen ville aldrig att dagen skulle ta slut, och jag hade gärna önskat att tiden hade stannat.

Fast att både tid och energi stretar emot ska jag verkligen försöka att i framtiden medverka på mer dagar, om inte för barnen skull så för min egen. Tack Attention för att vi fick vara med!

Mer information om föreningen hittar du här.

En lokalförening nära dig hittar du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.