Födelsedag 2 kommentarer


I Fredags fyllde jag år, 37, jisses vad snabbt det går. Man tycker faktiskt att man själv står still i ålder numera, det är bara barnen som åldras och växer. Men jag har ingen åldersnojja. Bryr mig inte alls om hur många år jag är och är inte heller rädd för att bli äldre, i alla fall just nu. Kan ju inte tala för framtiden.

Känner mig istället glad och tacksam för varje år jag får lägga till i mitt liv. Vill ju liksom gärna ha si så där 40-50 till. Jag skulle också vilja påstå att min bästa dig är nu. Alltså jag känner mig så nöjd och glad över min situation i livet. Jag älskar mitt jobb, mitt företag och min familj. Det är nästan så att man väntar på att livet ska ge en bekymmer när man har det för bra. Barnen är friska och jag och gubben har varit tillsammans i över 12 år och har det fortfarande otroligt bra tillsammans. Bara sådant får man vara tacksam över idag.

När jag kom hem hade barnen bakat en tårta. Har du sett en färggrannare skapelse? Så fint! Eftersom det var min dag fick jag bestämma middag och sedan spenderades resten av Fredagen framför tv:n.

På Lördagen blev det den vanliga helgstädningen som alltid sker här hemma. Vi har försökt att lägga lite mer ansvar på barnen nu som lätt smiter undan. De börjar bli lite för stora för att inte ta något som helst ansvar. Att få dem att göra sina sysslor tar mer tid än själva städningen i sig.

Efter några timmar kom min mamma och Marcus föräldrar på besök. Han har också alldeles nyligen fyllt år. Vi försökte få i oss resterna av tårtan men lyckades inte. Problemet löste sig själv när vi lämnade bordet och hunden insåg att det var fritt fram. Vissa saker löser sig själv….Jag hade inte finstassen på direkt utan gick runt i tofflor och mjukiskläder. Det är det bästa med att bli äldre. Man orkar inte längre göra sig till utan är helt och hållet sig själv.

Det har varit lite glest mellan inläggen denna veckan. Men tröttheten har fortfarande inte lämnat min kropp och jag har svårt för att både tänka och formulera mig. Därav en ofrivillig paus. Men idag ska vi ta oss ut och bowla med föreningen Attention. Trots att jag egentligen avskyr allt vad det där innebär (ta sig hemifrån, massa ljud och bryta mina rutiner) så är det ändå något jag och resten av familjen ser fram emot. I skrivande stund kikar även solen fram. Det kommer bli en bra dag trots allt!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Födelsedag