Förändra verkligheten för ett barn


http://www.forandraverkligheten.nu

Barn växer upp på olika villkor. De flesta ser en stabil och kärleksfull familj som en självklarhet. Men det finns faktiskt 500 000 barn i Sverige som lever i otrygga hem. Det kan bero på psykisk ohälsa hos en förälder, missbruk eller andra problem. Detta är en verklighet som du kan vara med och förändra. Många utsatta barn behöver komma till en ny, trygg familj – ett familjehem. Så hjälp till att sprida budskapet! Eller om just du funderar på att öppna ditt hem, för en lång eller kort tid. Varje insats är guld värd och kan förändra verkligheten för ett barn.

Trollhättans stad har gjort en fantastiskt fin film som jag hoppas att ni alla vill dela med er av och se. Du hittar filmen på forandraverkligheten.nu Om du håller ner F knappen så ser du samma barn fast i en annan miljö, så prova att först se utan att hålla ner knappen. Håll sedan ner den och se skillnaden. Filmen gjorde i alla fall mig tårögd (vilket visserligen inte är så svårt). Trollhättan stad har nu också en fb sida där man kan kontakta dem för att ställa frågor osv, den hittar du här.

Många av er bor inte i Trollhättan, men kontakta socialtjänsten i din kommun för mer information, jag tror garanterat att de flesta kommuner är i behov av stödfamiljer, familjehem eller liknande.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.