Första veckan som egen företagare


Ok nu är första veckan som egenföretagare på heltid gjord. Phu! Jag har överlevt utan ångest och magknip men stress har ändå funnits vid min sida hela veckan. Jag har redan fått ett infall att jag behöver köpa en ny kalender men jag ska hålla mig i från det (blir i såfall den tredje i år). Jag vet att känslan kommer över mig så fort jag känner att det blir rörigt. Jag har kommit fram till att det är bättre att köpa en blyertspenna med suddigum och överstrykspennor så att jag lätt kan se agendan för dagen. Nu när man har blandade uppgifter blir det svårt att se vad som ska prioriteras med bara ett ögonkast. Jag är rädd att missa eller glömma saker.

Friheten jag känner nu är magisk. Trots detta har jag inte kunnat njuta till hundra procent eftersom framtiden är oviss. Jag försöker skapa plan A, plan B och plan C. Det kan gå åt flera olika håll just nu.

Det tog i alla fall inte mer en vecka innan jag började sakna en tillhörighet. Eller närmare sagt mina arbetskamrater. Nu sitter man ensam, möter klienter och lämnas ensam igen. Ingen att bolla möten och interventioner med och ingen att berätta glädje, frustration och alla mina tokiga historier för. Jag behöver ett litet gäng att höra till. Helt klart. Får se vart jag kan hitta det någonstans.

Saknaden gjorde mig glad. Jag är inte så ”osocial” som jag tidigare trott. Tre dagar utan arbetskompisar och jag kände för att våldgästa grannarna. Jag tycker om tid för reflektion och trivs i ensamhet, men jag älskar ta mig fan människor. Att få kramas, skratta och bara fråga hur dagen har varit, vilken grej.

Jag är säker på att det här med att testa på företagandet kommer att lära mig massor. Inte bara om företagsamhet utan också om mig själv. Jag har redan fått insikter som går emot allt jag tidigare trott.

Denna vecka ska jag njuta mera. Ha tillit, vara i stunden och försöka känner efter vad det är jag verkligen vill innan jag tar nästa steg. Det är så lätt att bli panikslagen och springa åt fel håll. Så jag stannar här, lär mig om mig själv, lär mig om livet. Framtiden är oviss och istället för att skrämmas av det ska jag se på det med nyfikna, öppna ögon. Från och med nu kan vad som helst kan hända. Love it! ❤︎

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.