Gör om och gör rätt


”Om man har haft bråttom länge måste man stanna upp och vänta in sin själ.”

Ibland går livet allt för fort, saker bara händer dig. Efteråt undrar man hur allt gick till, eller varför man inte gjorde på ett annat sätt. Jag tror att det är viktigt för ALLA människor att stanna upp och lyssna in dig själv, men för de som har en hjärna som går snabbare än de själva kan hantera är det extra viktigt. För här är det inte bara känslor som går för snabbt utan också handlingar. Kanske skulle du avsluta varje dag med att reflektera och se vart dina hjärna har tagit dig idag. Nya idéer, nya projekt, saker som ska avslutas eller påbörjas? Är jag på väg åt rätt håll?

Själv är jag helt uppe i mitt uppsatsarbete. Började läsa artiklar om ADHD, sen självkänsla, sedan anknytning. Där fastnade jag i flera veckor. Läste säkert ett tjugotal artiklar om ämnet. Tills jag insåg att jag var helt fel ute….det var inte alls det jag skulle skriva om, inte ens i närheten. Hur kunde jag komma så långt bort? Jag följde ett flow som ledde mig helt fel.

Har man en hjärna som går för snabbt måste man lära sig att bromsa. Ställa sig utanför och titta in.

Hade jag själv följt mitt eget råd hade jag inte behövt börja om från början nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.