Hej September 6 kommentarer


Bilder från växthuset i våras, ska visa er inom kort hur det ser ut nu.

Och där tog Augusti slut. Skolorna har börjat och det känns skönt att hela familjen åter kommer in i rutiner. Jag tycker om September, (så länge den är ljus och varm och visar upp sina fina färger). Jag minns faktiskt inte så mycket av Augusti, det har varit en riktigt neråt månad för mig. Kanske borde det varit väntat då jag inte rört mig så mycket med min stukade fot, som ett brev på posten kanske. Känns nästan skönt att den är över. Nu börjar vi på nytt!

Bra saker som hänt i Augusti:

 • Att våra blåbärsbuskar är överfulla, går att plocka varje dag.
 • Vindruvan som fullkomligt tagit över hela västhuset.
 • Råsaftcentrifug är inköpt, och det blir gröna drinkar varje dag.
 • Att familjen har hängt på mina vanor och ätit vegetariskt i några veckor.
 • Jag tog min första joggingtur och det kändes bra!!!

Saker att se fram emot i September:

 • Jag har en plats på en kurs i medicinsk yoga som jag ska gå hela Sep, yey!
 • Vår familj ska utökas med ytterligare en bil vilket känns skönt då jag kan börja träna på morgonen igen.
 • Jag kan börja springa lite smått igen!
 • Jag ska på en två dagars konferens i suicidprevention vilket jag ser fram emot.
 • Spa-dagar med jobbet vilket känns som ett välbehövlig och skönt avbrott.
 • Jag har unnat mig några dagars semester för återhämtning.
 • Jag väntar in ett svar som är absolut avgörande för min framtid, oavsett vad svaret blir är det skönt att veta, puh!
 • Jag väntar in mer profilprodukter jag beställt till mitt företag vilket ska bli sååå kul.
 • Jag ska hålla min första kurs i terapeutiskt skrivande och får följa mina deltagare kring skrivandets resa en hel månad. Känns så bra!!

Månadens affirmation:

Förra månadens affirmation var jag är där jag ska vara och jag måste hålla kvar i den. Den känns jätte viktigt för mig just nu på många sätt, och orden har fått en helt annan mening än vad de stod för förra månaden. Jag måste tänka att det som händer har en mening, att det jag upplever är till för att upplevas och att allting är en lärdom. Jag är där jag ska vara.

Månadens aha-upplevelse:

Måste säga att det är sorgen jag känner. Jag måste säga det igen, men det förvånar mig faktiskt. Trodde inte att jag skulle känna det på det sättet jag gör. Jag vet att det ligger flera tankar bakom som inte hittat fram än och det är därför jag är noga med att bearbeta upplevelsen. Man tror att man känner sig själv, att man vet hur man hanterar situationer och hur man kommer att reagera. Men oj vad det kan vara fel.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Hej September

 • Wilda

  Så fint att läsa på flera sätt. Kul med medicinsk yoga, det har jag gått på i många år och det är så bra! Jag har velat kommentera flera av dina inlägg om sorgen men hittar inte orden. Jag känner ju inte dig och det är så lätt att säga något som blir tokigt för att det bara är en tolkning från min sida. Ville mest säga att jag känner med dig, ser dig brottas i dina ord och att du är modig som skriver om det. Varma kramar!

  • jessica hjert Inläggsförfattare

   Tack wilda! Nej det är svårt och jag tror att det känns olika från gång till gång. Innan min semester satt en kollega till mig och grät och var ledsen då en klient hon hade haft i 20 år gått bort. Jag lyssnade men tänkte sedan inte mer på det. När det hände mig själv fick jag direkt skuldkänslor gentemot henne då jag var rädd att jag inte tagit hennes sorg på allvar. Det är så otroligt svårt att veta vad man ska säga och hur man ska reagera på andras människors sorg eller smärta, speciellt när den inte är privat utan professionell. Det har varit riktigt jobbigt för mig❤️ Men tack för din omtanke ❤️😊 det har verkligen var ett sätt för mig att bearbeta det hela, att få skriva om det. På ett sätt kan det kännas fel att skriva här då man inte vill prata för högt om sitt arbete, men samtidigt har det varit den enda vägen för mig att komma över det hela. Kram på dig och tack för att du läser❤️