Hjälp vid koncentrationssvårigheter


Hjälp mot barnens koncentrationssvårigheter

Hjälp vid koncentrationssvårigheter

På dottern utvecklingssamtal för några månader sedan fick jag till mig att det hade uppstått ett problem. ”Hon har svårt att sitta still på stolen och börjar ibland hoppa upp och ner, jag är rädd för att det ska störa de andra eleverna. Jag har försökt att prata med henne, men det är svårt att få hennes uppmärksamhet när hon väl hamnat i den där fasen.” Hmm, jag pratade med dottern och frågade när dessa situationer uppstår. När jag har tråkigt och inte orkar mer säger hon nästan direkt. Kanske ibland när jag måste vänta, när jag behöver hjälp, eller när jag bara inte klarar av att lyssna.

Jag frågade fröken om jag fick skicka med henne en tangle therapy till skolan. Fröken gick med på att testa, men menade samtidigt att alla barn inte kan sitta med leksaker på bänkarna. Det skulle kunna ställa till ett problem.  Jag bad dottern att använda den varje gång hon kände att det blev så där jobbigt. Det är både något att aktivera sig själv med utan att störa kamraterna, men även ett sätt att visa fröken att nu har jag tappat koncentrationen tänkte jag. Nu har det snart gått över ett halvår och jag har inte hört några klagomål.

Här om veckan fick jag även information om att sonen hade svårt att sitta still på samlingen. ”Han måste upp och röra på benen lite emellanåt.” Jag skickade även med honom en tangle therapy (men förväntade mig inte alls samma resultat). När jag hämtade han några dagar efter fick jag tummen upp. ”Det funkade, fler barn skulle behöva sånna.” Sonen ville så klart ta med en till hela sin klass. Mamma har massor hemma, eller hur säger han och tittar på mig.

Nja, sanningen är faktiskt att jag bara har två kvar. Så om du är intresserad vill jag uppmana dig till att passa på. Först till kvarn!

Du hittar dem här!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.