Så tar du kontroll över dina tankar 2 kommentarer


Ta kontroll över ditt liv!

Låt inte dina tankar styra dig!

Många frågar hur jag kan kontrollera mina ångesttankar, hur jag klarar av att bestämma över dem. Svaret är att det kan jag inte. Jag kan varken stoppa dem eller bestämma över dem, men jag kan ignorera dem. Jag kan låta de finnas där utan att de styr mig.

Om du tänker dig ditt sinne som en buss där du sitter framför ratten, där det är du som är chaufför och bestämmer vart du ska. Med dig har du en massa jobbiga passagerare och dessa passagerare är dina egna tankar. Du kan inte själv välja vilka som skall åka med, utan de går av och på precis som de vill utan att du kan styra över det. Det enda du kan styra över är din reaktion till medpassagerarna.

Ta kontroll över ditt liv!

Så tar du kontroll över dina tankar

Det är en vanlig dag och du är på väg till jobbet. Passagerarna sitter bakom dig, alla på olika humör. Någon säger uppmuntrande att det kommer bli en bra dag i dag, medan andra är mer buttra och säger till dig att du borde ha stannat i sängen. Vem lyssnar du på? Förmodligen den som försöker att peppa och uppmuntra dig. Att gå till jobbet är något vi gör på rutin och vanligtvis har lätt för. Men säg att du är med om något jobbigare, du ska gå till läkaren, ett besök du är orolig inför. Det kommer att gå jätte bra ropar vissa passagerare, medan andra försöker skrämma upp dig med allt som kan gå fel och vad som ska hända. Det kan vara ett tiotal olika passagerare som talar om olika saker till dig och du blir helt utmattad innan du ens hunnit fram till läkaren, du kanske till och med struntar i att gå dit?

Oavsett vart du är påväg kommer du ständigt ha en grupp passagerare bakom dig och det är viktigt att du är medveten om det. Och ja, vissa kommer du ogilla mer än andra,  det kommer alltid att finnas tankar som vill stoppa dig, varna dig, men också dem som stöttar dig. Och oavsett vad dina tankar säger så är de ok. För det är inte de som bestämmer över dig, och inte heller du som bestämmer över dem, men det är alltid du som sitter bakom ratten. Det är alltid du som bestämmer över ditt liv även om det inte alltid känns så.

Jag kan inte stoppa mina tankar, ibland kan jag inte heller låta bli att lyssna på dem, men jag kan låta bli att följa dem! [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Så tar du kontroll över dina tankar