Hur är det att leva med psykisk ohälsa? #mittpsyke


SVT #mittpsyke Mitt psyke och jagMin tuffaste utmaning det här året har varit min medverka i SVT:s serie ”Mitt psyke och jag”. Jag som tycker det är jobbigt att bara ta en selfie har nu filmat mitt liv i ett halvår. Det finns ju flera saker i det som är jobbigt, dels när man ska filma, vad ska man säga, hur kommer folk reagera på det jag säger och det jag gör, hur ser jag ut, varför gör jag det här osv. Listan kan bli hur lång som helst.

Det här har legat och gnagt i mig hela tiden, känts obekvämt, men om det är något jag är bra på så är det ju att utsätta mig för obekväma saker och situationer. Jag vill bli stärkt, jag vill växa, och det har jag gjort efter det här halvåret.

Anledningen till min medverkan (förutom att jag vill bryta tabut) är att jag vill visa upp en annan bild av psykisk ohälsa, för som ni vet är det ju ett brett spann av känslor. Jag tror att många dras med en felaktig bild när det kommer till människor med psykisk ohälsa, att man ofta är sjukskriven, sängliggande, rädd för att vistas bland andra människor tex. Jag vill visa att det också kan vara tvärtom.

Mitt psyke och jag släpps i morgon den 19 november på SVT play. Under sju avsnitt får du möta sju människor med olika diagnoser som valt att dela med sig av sin problematik. Mer info hittar du här. Hoppas ni gillar serien!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.