Jag har ett nytt jobb


När man går över till att driva eget tror man att njutningen ska vara total. I min fantasi så hade jag struktur och rutiner. Självklara uppgifter och mål. Men verkligheten såg helt annorlunda och den ena veckan behöver nödvändigtvis inte vara den andra lik. I början kunde jag svära åt mig själv för att saker och ting inte funkade, ”hur svårt kan det vara” kunde jag snäsa åt mig själv. Bara som det där enkla; när är den bästa tiden för en långpromenad med hunden? Att ta en långpromenad över lunch verkade bra i min huvud men visade sig inte vara lika lämpligt i verkligheten då jag varken hann äta lunch och blev stressad över att lunchtid ofta var skiftet mellan att ta mig hemifrån till lokalen.

En dag kom jag på mig själv med ”jösses jag har ju ett nytt jobb” ja, även om det är alldeles mitt eget så har jag ju inte gjort detta förut. Jag vet inte vilka tider som passar mig bästa att jobba. För jag har aldrig tidigare haft möjligheten att välja. Men nu har jag det. Ännu en polett som föll ner var ner min terapeutkollega sade; att vara företagare handlar om att vara flexibel, ingen dag är den samma.

Wuha, vilket uppvaknande! Inte konstigt att det känns lite olustigt i mig för jag är nog den minst flexibla personen i världshistorien. Jag vill ha nästintill samma schema varje dag.

Så frågan är om jag kan bli flexibel, eller i alla fall flexibel inom vissa ramar!?

Även om saker känns oklart och ostrukturerat så känns det rätt. Jag fullkomligt älskar att styra över min egen dag och att inte känna andras krav hängande över mina axlar.

Jag räknar med att det tar ca 6 månader innan jag har hittat min plats och kan känna mig trygg i mitt jobb, det är ju trots allt ett nytt jobb, även om det är mitt eget <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.