Jag har slutat jonglera och börjat klippa träd


Nackdelen med en stor idérikedom är att man ständigt stretar åt olika håll. Jag lägger min energi på så många projekt samtidigt att flera av dem inte blir av. Jag vet att jag måste ha flera bollar i luften för att må bra, det är sådan jag är. Men när jag har för många så tappar jag förr eller senare allihop. Problemet är att jag aldrig vet när det är en för mycket. Kan jag hålla 4, 5 eller 6 bollar i luften samtidigt? Är det den sjunde som gör att det tillslut fallerar och att samtliga bollar faller hårt till marken?

Jag vet att det är viktigt att klippa av alla spretiga grenar och bara behålla den som är tillräckligt kraftiga och starka. Jag vet det! De mindre grenarna tar bara energi. Det är lätt att beskåda andras grenverk och se vad som behöver beskäras och vad som ska vara kvar. Men att syna sin egen krona, det är inte lika lätt….

Jag har lovat mig själv att det aldrig ska hända igen. Jag ska inte låta min trädkrona bli vildvuxen, jag ska aldrig mer tappa några bollar. Men när jag känner energin, och när grenarna växer så det knakar, då är det för mig omöjligt att kapa dem. Det är först när grenarna börjar växa in i varandra och gå av som jag känner hur energin sinar, och då är ofta grensaxen utom räckhåll.

Det blir tungt att ständigt gå runt med grensax i hand.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.