Juli 2021


Privat

Halva Juli bestod av att avsluta och packa ihop saker på jobbet och andra halvan av semester. Båda delarna känns fortfarande overkliga. Trots att två semesterveckor redan gått kan jag inte säga att jag kunnat komma ner i varv och verkligen känna att jag har semester. Kanske mer tvärtom eftersom hela familjen är ledig utom jag som måste ha stenkoll på min kalender för att inte blanda ihop dagarna och missa någon klient. Ofta har jag några timmars arbete varje dag vilket gör att jag inte kan landa i ledigheten helt. Dock är jag glad och tacksam över ”semestern”. Det känns skönt att jobba några timmar på en dag när man är ledig istället för som förut jobba några timmar efter jobbet. Mitt nya mål är att försöka vara ledig varje kväll och helg. Kanske enklare sagt än gjort men det är vad jag längtar efter just nu i alla fall. Då vi flyttat och möblerat om mycket har semestern hittills till stor del bestått av nackspärr och ryggont. Men jag försöker ändå njuta av vardagen. Jag tillbringar mycket tid ute på verandan, hänger med barnen till badplatsen och badar och tar promenader i solen. Måtte sommaren och solen komma tillbaka, än är jag inte färdig!

Företag

Oj, här har rädslan hunnit komma ikapp mig och jag undrar vad jag egentligen sysslar med. Hur tror jag att jag ska klara det här?!? Men jag försöker att ha tillit. Jag vet att jag är duktigt och driftig, och att jag måste ge mig själv den här chansen. Jag skulle inte förlåta mig själv annars. Förutom lite små jobbande i företaget under sommaren så är det dags för lokalbyte igen. Tredje gången gillt och jag håller tummarna för att jag nu hittar en plats att stanna på. Efter att ha jobbat i terapistugan har jag märkt både fördelar och nackdelar (både för mig och för mina klienter). Den största nackdelen är dock att hela min familj blir inblandat i mitt jobb då jag måste säga till när jag har klienter och familj och hundar får därför hålla sig inomhus under den stunden. Och ja, det har funkat ett tag men kommer inte att göra det i längden. Jag tror också att det är viktigt att skilja på jobb och ledighet. Jag tror att jag vet vart jag kommer att landa och ska titta på rum idag och förhoppningsvis får jag tillgång till det fortast möjligt. Just nu lånar jag ett rum av en terapeutkollega vilket jag är otroligt tacksam för. Och tanken är att jag ska få ett rum intill henne så att jag i framtiden kommer att ha en kollega, även om jag arbetar ensam.

Hus & hem

Oj, här har det hänt mycket och ändå kan jag tycka att det inte är tillräckligt. Dottern har tagit över terapistugan och har numera ett helt hus för sig själv. Vi fick i och med  det ett större sovrum och ett kontor i huset vilket känns fantastiskt skönt. Vi har därför både möblerat och tapetserat om vilket är grymt tillfredställande. Dock har jag ju hela mitt möblemang för företaget ståendes i källaren vilket gör det omöjligt för oss att fortsätta vår rensning. Ja för det har varit målet med semestern, att rensa ut här hemma. Men fram tills att jag har fått lokal kommer vi att stå lite still.

Vi har inte heller grejat så mycket som jag önskat i trädgården. Egentligen är det helt i överenskommelse med mig själv. Jag vill bo här minst en sommar först innan jag börjar flytta runt, plantera eller slänga saker. Men samtidigt kliar det i fingrarna och jag vill bygga grusgångar, staket och rabatter. Men det kommer inte att hända detta år. Kanske inte ens nästa. Vi får se. Att vi får ordning på insidan är helt klart det viktigaste just nu och där är vi på god väg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.