Lucka #1 2 kommentarer


adventskalender

Tacksamhet

Ja, du har hört det förut, och kanske är du precis som jag ibland lite trött på bara ordet. Jag tror säkert att det är jätte bra att skriva en tacksamhetsdagbok, men är du som jag så vet du med dig att den kommer att vara tom. Inte för att jag inte är tacksam, för det är jag, jätte. Men för att jag kommer glömma det, tycka att jag inte har tid eller så hittar jag något jag tycker är roligare.

Men visst är du tacksam, oavsett hur din situation ser ut finns det ofta något att vara tacksam över. Det kan vara rätt allmänna grejer som att man är frisk, har tak över huvudet, eller en kropp som kan hoppa, springa och dansa. Men jag är säker på att du kan hitta små saker i din vardag också som du inte skulle vilja vara utan.

Jag är till exempel tacksam över att ha ett jobb jag älskar, tacksam för varje kram jag får av mina barn, närheten jag får av mina hundar, att jag har pengar till att köpa allt jag behöver och lite till. Jag är tacksam över att min man efter snart 11 år fortfarande vill tillbringa sina dagar tillsammans med mig, att vi kompletterar varandra så bra och att han fortfarande kramar mig varje natt.

Jag är tacksam över mina arbetskamrater, att det finns så många härliga personer runt mig som jag faktiskt tycker om. Jag är tacksam över luften, att den känns så kall och klar i mina lungor, och tacksam över smaken av choklad.

Jag är tacksam över morgonens första kopp kaffe, för mina ensamma stunder med en kopp te, och alla böcker jag än inte hunnit läsa. Ja, när jag tänker efter finns det så mycket jag är tacksam för.

Idag är tacksamhetens dag. Du behöver inte skriva en lista, eller upprepat repetera dina glädjeämnen för dig själv (om du inte jättegärna vill det förstås). Men ta en liten liten stund och fundera över vad du är tacksam över. För visst värmer den där känslan lite grann i maggropen, känslan över att du trots allt har mycket runt dig som faktiskt är bra. Ta med dig den där känslan resten av dagen.

Kram.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Lucka #1