Lucka #14


adventskalender

Tillåt dig att vila

Idag lever vi verkligen i ett prestationssamhälle och jag tror många kan känna att det är svårt att tillåta sig att ligga på latsidan. Men som jag skrivit i ett tidigare inlägg  ”en sann superhjälte är inte den som flyger högst eller längst, utan den som vet sina begränsningar och lever efter dem.”

Att ligga på ”latsidan” eller vila är för mig inget enkelt och något jag verkligen kan avundas andra och som jag ständigt övar mig att bli bättre på. Både genom yoga och mindfulness men också genom att sätta tomma luckor i min kalender.

Det finns ingen tid, säger folk, jag måste. Men vad vi ofta glömmer bort i jäktet är vår möjlighet att säga nej. Ofta har vi faktiskt ett val. Nej, jag måste inte köra barnen till fotbollen idag, nej jag måste inte medverka på det mötet. Världen går inte under för att jag skippar det för en dag. Att vila, säga nej, är ett sätt att ta ansvar och jag respekterar och beundrar människor som är bra på det.

Det är ingen som tackar dig för att du kör slut på dig själv, för att du går sönder. Jag vet att du redan vet det, men jag vill bara ge dig det som en extra påminnelse. Tillåt dig att vila.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar

det-har-ar-ett-inlagg-fran-2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.