Lyckolistan


IMG_1566

Nya blommor i fönstret gör mig lyckligare

I bland kan man helt utan förvarning hamna i en mörk period och när folk säger till en att göra något man tycker om så hittar man inget. Hur mycket man än funderar och tänker så har man svårt att hitta det som tidigare förgyllde ens liv, ALLT känns plötsligt helt svart. Det spelar ingen roll hur mycket man tänker, man famlar liksom i mörker.

”Unna dig något!” ”Gör saker som du blir glad av!” säger utomstående, men när mörkret väl omfamnat en så hittar man liksom inget som gör en glad. Därför vill jag tipsa dig om att skriva en ”lyckolista” och jag vet att du inte kommer att komma på en massa saker med en gång. Det har tagit mig flera veckor att komma på min. Men gör en lista och fyll på den eftersom och när du känner dig nöjd så dela med dig av listan till dina vänner/närmaste. För när du väl mår dåligt är det inte säkert att du själv orkar att göra något åt det, men kanske kan en vän köpa en blomsterbukett, ta med dig ut på promenad eller något annat som står på DIN lista, bara för att lyfta upp humöret ett litet snäpp. Det där lilla steget orkar man liksom sällan ta själv. Jag mår till exempel alltid bra av att träna, men när jag mår dåligt är träna liksom det sista jag vill göra.

Min lista:

* Djur -alla djur. Hundar, katter, hönor. Jag njuter bara av att få titta på dem, vara nära, klappa. Det ger mig ett lugn inombords.

* Natur -skogspromenader, frisk luft och tystnad. Underbart!!!

* Blommor -krukväxter, buketter, utomhusväxter. Jord mellan fingrarna är en härlig känsla!

* Solen -jag är ingen person som kan ligga i gassande sol, men att sticka ut näsan på hösten/vintern när den väl visar sig är ett måste för att hålla humöret uppe. Fyll på solförrådet innan det sinar.

* Träning -all träning får mig att må bra. Men långpromenader och joggingturer ligger på topplistan.

* Lugn & ro -jag älskar tystnad, vill gärna ta bort så mycket ljud och intryck runt mig som möjligt och bara vara.

* Samtal -att prata  med någon om sitt mående känns alltid bra, i alla fall efteråt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.