Min arbetsprocess


Jag har en ny bok på gång, eller två faktiskt. Men en av dem finns än så länge bara i mitt huvud. Den andra finns i varierande färger och spretiga ord på min dator.

Citat, tankar, fakta i en salig röra.

Det är ofta så i början (för mig) att allt rörigt skriv ner i samma dokument utan att ens försöka hålla ordning på det. Allt skrivs ner, referenser, tankar, saker jag behöver undersöka vidare. Det liknar mer ett kladdigt anteckningspapper än en faktisk bok. Men så är det i början. Få ur dig allt du kan -för att sedan sortera och strukturera upp.

Vilket dubbeljobb egentligen, men för mig funkar det verkligen inte på något annat sätt.

Det kan hända att arbetet stannar upp en period, att en annan idé kommer före och då är det ok. Det är det som är det sköna i den här processen. Att man veligt kan flacka fram och tillbaka, skriva fel, göra fel, för det finns inga måsten, ingen tydlig ordning eller mening. Det här är den enklaste delen i processen enligt mig. Att skriva ner det man hittar, när andan faller på.

Att sortera kräver större koncentration, och att sedan fylla ut sidorna med min egen text krävs både inspiration och motivation. I alla fall till en början.

Jag jagar känslan i att ta tag i boken på allvar och än är jag inte i fatt den och då vet jag att tiden inte är inne. Envisheten och viljan måste vara på plats innan jag sätter i gång med det stora bitarna. Annars är det lätt att ge upp och misslyckas. Jag vill brinna för det, med en så stark låga att den inte går att släcka. Annars vet jag att jag kommer att ta död på den själv.

Jag njuter av att skapa. Ett ord här, ett ord där, som så småningom förvandlas till något riktigt riktigt stort.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.