Möte med dig själv


Kickoff, utbildningsdag, löneförhandling, workshop, teambildning och utvecklingssamtal. Ja har du en anställning är det här ord du känner igen, eller hur? Men som egen företagare är det ofta ord som glöms bort. Jag skulle säga att utveckling och utbildning nästan är viktigare som egen företagare än som anställd.

Som anställd har jag både chef och arbetskamrater att vända mig till. Personer som stöttar, inspirerar och lär av varandra. Men som företagare står man många gånger ensam. Så många gånger jag önskar att jag haft en medarbetare att bolla ideér med, ställa frågor till, eller bara klaga inför går inte att föreställa sig.

Man står ensam, i med och motgång.

Att prata med andra som inte driver eget som att slänga ur sig något till min man får sällan samma gensvar som när man pratar med en annan entreprenör som är nyfiket intresserad och kan hjälpa en att vända och vrida på frågan.

Nu har jag äntligen en liten företagsgrupp som jag träffar en gång i månaden, och är med i flera fantastiska stöttande grupper på facebook, ändå kan man många gånger känna sig ensam. Jag känner att jag verkligen är i behov av en liten administratör på min axel. En som pekar på nästa sak att göra och påminner mig om vart jag är på väg, för ack vad det är lätt att tappa bort sig.

Boka in möten med sig själv!

Nackdelen med att följa och inspireras av andra är att man lätt kan hamna bakom dem. Tillslut tror man att deras mål är ens egna och företaget har plötsligt utan att du reflekterat över det ändrat riktning.

Därför är det så viktigt att ha möten med sig själv, avstämningar, utbildningar och förhandlingar.

Utbildningar har jag alltid varit duktig på, jag är nyfiken och älskar att lära, men det där med avstämningar tappar jag lätt bort.

Numera har jag veckoavstämning med mig själv, för att kolla att veckans uppgifter är gjorda och för att lägga en plan för nästa. Jag planerar också en en spadag där jag kan lägga mer tid på mig själv och mitt företag. Där jag på riktigt sätter mig ner och går igenom mening och mål.

Egentligen skulle jag rekommendera varje människa att ha minst en konferensdag med sig själv om året. (det borde vara obligatoriskt). Varför skulle jobb/företagande vara viktigare än ditt privatliv? Det finns en anledning till att vi har möten på jobbet men egentligen är det minst lika viktigt att ha dem i sitt hem. Just för att hitta tid för att stanna upp och reflektera över sitt liv. En av mina stora rädslor är att jag ska vakna upp om tio år och undrat vad jag sysslat med. Att man har gått runt och vantrivts med livet helt i onödan.

Nej boka in mötesdagar med dig själv. Kanske en hotellnatt eller några timmar ensam på en fik. Fram med papper och penna. Måla upp en tidslinje, fråga dig själv vart du är, vart du ska och vad du önskar göra på vägen.

Fråga dig själv om du trivs med liv och vad du önskar skulle vara annorlunda. Även om du har det bra finns det ofta saker man kan göra för att få det än bättre! Vad drömmer du om? Vad saknar du? Finns det något du vill ta bort?

Nej nu ska jag se till att boka in min dag i kalendern. När bokar du in din?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.