Nyårslöfte för 2019


Nyårslöfte för 2019

Jag har inte gett mig själv ett nyårslöfte på jag vet inte hur länge. Därför är det nu dags. Men jag säger nej till sådana där klassiska löften som att börja träna, äta bättre eller gå ner i vikt även om jag inte skulle ha något emot något av det. Nej för mig vill jag att nästa år ska handla om att följa min känsla, ha kul och släppa på kontrollen lite.

I vanlig ordning brukar jag planera det kommande året, var ska jag lägga min energi, hur mycket jag behöver tjäna ihop osv. Och nu detta året när jag har en hel utbildning att jobba in vore det verkligen bra att lägga en plan och följa den, men nej.

Jag tänker därför lova mig själv att följa mig själv och mina känslor. Får jag en tanke eller lustkänsla att hålla en utbildning, föreläsning eller ny bok så kommer jag att följa den, annars kommer jag att låta bli.

2019 är året jag lyssnar på mig själv, på riktigt. Och om/när jag inte gör det hoppas jag att det finns någon god vän eller läsare där ute som påminner mig om det. För självklart kommer jag tappa bort mig, det hör till. Men jag vill verkligen att mitt ledord glädje följer mig under hela året.

Jag tänker därför lova mig själv att följa glädjen, lusten och allt annat som känns kul. 

Dags att släppa ut fyrverkerierna inom mig…

För är det inte bättre att ha ett nyårslöfte som känns kul, än något som man suckar över i början på januari och sedan glömmer bort? Livet är fasen för kort för att inte njuta av sin vardag och av sitt liv.

Något som är så himla viktigt för mig för att kunna hålla distans till stress och negativa tankar är meditation och skrivande. Att aldrig sluta lyssna inåt. För stunden du gör det, är stunden du går vilse.

Inga planer alltså, bara lust…(förutom planen att följa lusten då så klart!)

Jösses vilket spretigt inlägg det här blev, skulle bara skriva om ett nyårslöfte men det blev något helt annat. Men i vilket fall jag lovar mig själv att:

  • följa glädjen, inte lyssna på måsten
  • inte sätta upp regler och rutiner för mig själv som jag vet att jag kommer att tröttna på och därför inte följa
  • visa glädje, kärlek och uppskattning när jag känner det, inte hålla något inne
  • inte följa någon mentor eller guru vad gäller att driva företag, jag ska bara följa mig själv
  • fortsätta gå emot rädslor, stora som små…

Om du likt mig vill testa dig själv och leta efter ett nyårslöfte som kommer inifrån. Testa då med en skrivövning. Skriv meningen ”jag lovar” överst på ett papper. Sedan ger du dig själv 10-15 minuter och skriver det som kommer upp. Antingen gör du det som en fri text eller en list-övningen där du listar allt du vill lova dig själv.

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.