Ordning & reda 2 kommentarer


2045-9-300607

 

Jag har just kommit insikt (igen) om att jag inte riktigt får saker och ting att fungera. Och nu är jag starkt motiverad (igen) till att sortera och reda ut allt. Ja, jag vet, den motivationen brukar slockna ungefär när man tar tag i projektet och inser hur stort det är. Då känns plötsligt allt övermäktigt och man blir helt oväntat sugen på en joggingtur istället, och eftersom det suget så sällan inträffar måste man ju bara följa det!

(Sen finns i och för sig risken att när man ska ta på sig träningskläderna så ser man att man behöver lägga i en tvätt, och när man gjort det inser man helt sonika att man helt plötsligt befinner sig i barnens rum och har börjat städa där, så den där joggingturen blir aldrig av. Tillslut blir du så jävla trött på röran så att du sätter dig och tar dig en kaka istället.)

2331-9-302076

 

Eftersom jag äntligen insett att jag inte kan hålla saker i minnet har jag blivit superduktig på att skriva lappar. Problemet blir att jag skriver lappar om allt, stora lappar, små lappar, klister lappar, på baksidan av gamla lappar, kvitton eller annat löst papper. Det slutar upp med att man tillslut har samma problem ändå. Hur fasen ska man hålla reda på alla jäkla lappar???!!!

3539-37-klmma_vajer

 

Hittade flera grejer i en webbshop som skulle kunna hjälpa mig att hålla ordning på lapparna. Så längtar jag efter ett skrivbord, där jag kan samla all min skit. Jo, jag har redan ett skrivbord, men saker och ting sprider ju ut sig ändå! (Får jag ett nytt håller jag säkert mycket bättre ordning).

3538-37-300699

 

Jag skulle vilja ha en liknande anslagstavla (och lära mig använda den) där jag kunde sortera allt jag skulle göra. Som det ser ut i dag så jobbar jag ofta med det som faller mig in eller det som är akut. Jag jobbar ganska mycket på lust och känsla. Men kanske skulle arbetet bli mer effektivt och jag styrde upp min arbete och min tid. Ja det är i alla fall vad jag intalar mig just nu.

4570-3-371425_aktiverad

 

Har du tips på hur man strukturerar sitt jobb/sin vardag. Dela gärna med dig!

Bilderna kommer från granit.com


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Ordning & reda

 • Sofie

  Hej!

  Första gången jag skriver en kommentar här. Din blogg har en sån hög igenkänningsfaktor, det uppskattas! Jag själv väntar på utredning just nu och under tiden förstår jag mer och mer vad snurrigheten i mitt liv består av…

  Hur som, jag målade en del av min vägg (kanske 4 m2) med griffeltavlefärg. Det är det bästa jag har gjort. Dessutom har jag målat med Magnetfärg under en del av väggen så den är både magnetisk och kan skrivas på. Snyggt också 🙂

  Lycka till!

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Tack för tipset! En super bra idé! Var inte själv så länge sedan jag fick min diagnos så jag förstår din snurrighet, jag har precis själv hamnat i acceptans stadiet kanske man kan kalla det:) Kul att du läser och gillar min blogg!