Plötsligt händer det!


IMG_1678

Mindfulness, meditation, varva ner, ta det lugnt, ja oavsett vad man kallar det så har det varit min värsta fiende. Jag känner mig bara än mer stressad, får panikkänslor och vill krypa ur min kropp. Men jag har letat, övat och återigen letat…och nu tror jag att jag har hittat rätt. Programmet som passar mig! Ja som ni ser här ovan, 3 timmar har jag mediterat, 3 TIMMAR (ja inte i streck så klart men ändå). Jag som inte vill sitta still i 3 minuter.

Om ni har en smartphone så vet ni säkert att det finns mängder med meditationsappar att ladda ner, jag har testat flera, men tröttnat. Det har varit en plåga att ta mig igenom dessa 3-6-10 minuter som man ska stå ut.

Men sedan hittade jag headspace, och det som är annorlunda med den är att den gör mig nyfiken på mer och får mig att vilja fortsätta. Här kommer jag liksom inte in i hela programmet föränn jag tränat tillräckligt mycket. SMART! Och det får i allafall  mig att vilja stanna kvar, jag vill liksom lyssna mig igenom alla program, nyfiken som jag är.

Först ska man göra tio dagar i rad (kostnadsfritt) om man sedan vill gå vidare kostar det ca 100 kr i månaden, och då har du två nivåer till att göra innan resterande program öppnar sig. Jag är på level 2 och har 13 meditationstillfällen kvar innan jag kan öppna upp hela programmet. Sen kan man välja mellan olika meditationer så som stress, ångest, sömn, acceptans, fokus, kreativitet mm.

Till en början kände jag mig rastlös, men fortfarande tillräckligt nyfiken för att fortsätta. Rastlösheten har nu gått över och jag blir istället trött. Kan nästan somna under en meditation. Det är självklart inte meningen att man ska göra det, men för mig är det stort att ens vara i närheten av sömn på 10 min, att kunna slappna av så snabbt har aldrig hänt tidigare.

En annan fördel med just denna app är att han har så filmsnuttar, animationer,där han berättar lite om mindfulness, och det tyckte jag var jätte bra. Ofta tröttnar man för att man tycker att det är så svårt, man kan inte stoppa sina tankar och att skiten ändå inte funkar. Men jag tycker att han förklarar på ett bra och tydligt sätt så att man kan släppa de där kraven. Mindfulness är en träning som allt annat, och det är helt ok OCH helt normalt att det är svårt och blir fel i början.

Jag vill tro att det har gjort skillnad för mig. Jag hoppas att jag fortsätter och tar mig igenom hela programmet. Kan ju inte lova något 🙂 Men vill verkligen tipsa er om att testa. Testa gärna dessa 10 dagar gratis och skicka mig gärna info om hur det går för dig och vad du tyckte om programmet. Är du en expert på mindfulness tar jag givetvis gärna emot fler tips och råd!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.