Podcast tips!


Podcast tips!

Podcast tips!

Jag tänkte ge er lite podcast tips, genom att dela med mig av mina favorit poddar just nu. Jag är en ganska kräsen podcast lyssnare tror jag. Jag vill att podden ska vara seriös och späckad med fakta. Känner jag inte att jag fått något ut av den efteråt så raderas den direkt. Jag har försökt att lyssna på humurpoddar och andra toppoddar som rekommenderas, men jag klarar inte av flams, skratt och allmänt tjafs. (kan kanske bero på att jag inte har någon humor). Så för att jag ska gilla den och klara av att lyssna får den inte vara för avancerad (tex faktapoddar på engelska), för då kan jag inte hålla koncentrationen men inte heller för simpel för då blir jag uttråkad och tankarna flyger iväg. För att klara av att lyssna och faktiskt höra en helt poddavsnitt utan att tankarna har flugit åt för många håll, krävs det att podden både är intressant och håller en hög fart. För några år sedan hade jag kommit åt en knapp på telefonen som gjorde att varje poddavsnitt gick i high speed. Jag minns att jag reagerade på deras röster (lät lite som kalle anka) men att jag uppskattade farten i avsnitten (blev lite smått besviken när jag insåg att de inte var de som höll ett bra tempo utan jag som tryckt på fel knapp). Sen kunde jag inte lyssna på podden i normalläge , det gick sååååå L Å N G S A M T.

Så det är ett tips, kör på highspeed! 🙂

  1. Sinnesjukt – jag gillar att den är baserad på forskning och att de tar upp intressanta ämnen. Jag gillar också att Christian som driver podden är duktig på att ställa svåra och intressanta frågor. Det känns inte som att han väjer eller undviker något, utan han är rak, tydlig och ärligt. Uppskattas!
  2. Kropp och själ -samma där. Jag lyssnar inte på alla avsnitt utan väljer ut de avsnitt med intressanta ämnen. Men programledaren där är också seriös och duktig på att ställa frågor.
  3. Psyket -en enkel och lättlyssnad podd. Då behöver inte koncentrera dig för att hänga med i det de pratar om.
  4. Framgångspodden -en podd jag blir glad av. Jag älskar att bli inspirerad och höra om människors stora ideér och ännu större mod. Ett ämne som är lättare att lyssna på än de andra. Dagar när jag känner mig extra trött eller nere så känner jag faktiskt inte för att få in mer kunskap eller information om psykisk ohälsa och då kan det var skönt att ta en paus och lyssna på andra personers framgångar.
  5. Röster från bänken -En podd från UNICEF. Berättelser som berör helt enkelt.

Bubblare:

Några poddar som jag lagt till som favoriter men inte direkt hunnit lyssna på är

Har du tips på bra poddar tar jag gärna emot fler. Är alltid bra att ha några avsnitt på lager när man ska på hundpromenad eller liknande!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.