Skrivarlistan


Bild:PixabayVarför skriver du?

Jag är en person som har svårt för att prata så när jag är arg eller ledsen eller bara fylld av tankar så måste det komma ut genom mina fingrar. Jag har skrivit så länge jag kan minnas och minns att jag skrev dikter, låttexter och böcker när jag var 6-7 år. Jag har alltid skrivit dagbok, och när jag mått dåligt (vilket jag till stordel gjorde under min ungdomsperiod) så kom det helt enkelt ut i text. Skrivandet har alltid bara varit en naturlig del av mitt liv och jag kan inte tänka mig att vara utan.

Jag får alltid upp texter i mitt huvud (dag som natt) och behöver alltid ha papper och penna nära. Får jag inte utlopp för mitt skrivande vet jag inte vad som händer. Jag tänker mig att alla mina känslor blir instängda och att det då finns risk att jag kokar över [wp-svg-icons icon=”smiley” wrap=”i”]

Hur länge har du skrivit?

Alltid, sedan jag lärde mig att skriva. Tror aldrig jag haft en paus. Har en hel kista med dagböcker, dikter och berättelser.

Hur kommer det sig att du skrev en bok?

Min första bok var ”Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden” och jag minns faktiskt inte början av processen. Jag tror att det började med att jag ”skrev av mig”. Det har jag alltid gjort.

Jag mådde väldigt dåligt när jag fick mitt första barn och skrev bara för att få utlopp. Det var först när jag fick min son som jag insåg att det inte var mig det var fel på. Att det inte var mitt fel att jag och dottern fick en dålig start. Jag insåg att jag förmodligen inte var ensam med den känslan och den händelsen, och med allt material jag då redan hade insåg jag att det kunde bli en bok.

Vad läser du?

Faktaböcker, bara fakta, artiklar eller forskning. Jag minns att jag när jag var barn kunde läsa vanliga böcker, och läste mycket. Har tex läst ut alla Kittyböckerna och liknande. Men nu som vuxen har jag vid flera tillfällen försökt att läsa skönlitteratur men det går inte. Jag blir uttråkad, och kommer aldrig igenom en bok hur mycket jag än försöker.

Vilken är den bästa bok du läst?

Åh, jag vet inte. Brene Brown är ju grym. Sen gillar jag Joanna Björkqvist sätt att skriva, otroligt duktig författare.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?

Oj, det vet jag inte. Men jag vill vara författare till viktiga böcker. Böcker som hjälper och förändrar. Böcker som för personer gör skillnad. ”Bryt det sista tabut” kanske jag skulle vilja ha skrivit.

Vad har du för planer när det kommer till skivande?

Oj, jag har så många manus som ligger halv klara och har än mer böcker inom mig. Men jag kämpar ständigt med att bara försöka göra en sak i taget och jobbar därför med att bli klar med min uppsats som sedan ska göras till bok. När den är klar ska jag fortsätta mitt skrivande och böckerna jag i dagsläget har i tankarna är fortsatt inriktade på psykisk ohälsa. Men skulle jag någon gång få för mig att skriva skönlitterärt så skulle jag absolut försöka. Tror dock aldrig att det kommer att hända.

Varför startade du ett förlag?

Det var en ren impuls. Jag är nyfiken och tycker om att lära mig. Jag hade min första bok på gång och fick nobben från en del förlag. Men när ett förlag visade intresse tog jag det som ett godkännande på att boken var ok och tänkte att då kan jag lika gärna ge ut den själv. Allt jag egentligen ville ha var en bekräftelse på att den var tillräckligt bra. Så istället för att samarbeta med det förlaget startade jag ett eget. Jag tänkte att det här kan ju inte vara så svårt. Lika bra att jag gör det själv!

Vad drömmer du om?

Jag skulle vilja ge ut andra böcker. Men just nu finns varken tid eller ekonomi. Jag tror att de flesta vet att böcker inte är något man tjänar pengar på. Men jag skulle vilja medverka till att fler berättelser om psykisk ohälsa kommer ut. En dröm är så klart att mitt förlag skulle vara det självklara valet att ge ut på när det kommer till böcker om psykisk ohälsa.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.