Skrivövning -mitt framtidsjag


Skrivövning

Skrivövning

Varje tisdag bjuder jag dig på en skrivövning. Tanken är att du ska skriva utan att reflektera. Skriv med hjärtat i stället för hjärnan. Skriv det första som dyker upp. Det som finns i ditt hjärta, det som finns i dina tankar. När du skrivit klart tittar du på texten. Vad vill den säga dig?


Övningen handlar om ditt framtida jag och består av flera delar. Dela upp den på olika dagar om du önskar eller skriv allt på en och samma gång.

  1. Beskriv dig själv i framtiden. Vem vill du vara?
  2. Om du ska bli den personen, om ditt framtida ”jag” ska nå sina mål. Vad behöver du då göra idag?
  3. Skriv ett brev till ditt framtida själv.
  4. Skriv ett brev från ditt framtida själv till dig just nu.

Exempel:

  1. Vem vill jag vara? I framtiden vill jag vara frisk. Jag vill vara vältränad. Jag vill vara lugn och harmonisk. Jag vill ha ett stabilt nätverk runt mig. Jag vill ha ett jobb som inte känns som ett jobb utan som en del av mitt liv. Jag vill styra över min egen tid. Jag vill ha en bra och regelbunden kontakt med alla delar av min familj. Jag skulle vilja ha närmare relation till hela min släkt även med dem jag inte har någon relation med idag. Jag vill ha tid för vänner, jag vill ha tid för mig själv.
  2.  Vad behöver jag göra IDAG för att bli personen jag önskar längre fram? Träna (både fysiskt och psykiskt), skapa kontakt med dem jag vill lära känna, ta hand om dem jag vill ha kvar, fortsätta att bygga på mitt företag och inte ge upp.
  3. Brev till framtida själv. Som jag kämpat för att kunna nå till dig. Du känns som en dröm, men likväl en sanning. Jag har försökt att njuta av resan fast att allt jag vill är att nå fram. Jag vet ju att du har varit i mig hela tiden. Ändå har jag längtat fram till dagen då vi ska träffas, då jag kommer att vara så mycket lugnare, klokare och har lite av allt det där jag önskar. Jag ser att det också finns runt mig nu, och att det är nu jag behöver att göra jobbet för att komma fram till dig. Jag bestämmer din framtid. Skrämmande tanke ändå. Jag kan vända och gå åt ett annat håll, och du kommer bara att få hänga med. Du ska veta att jag tänker på dig. Att jag försöker göra mitt bästa, att jag har lärt mig mycket på vägen men är säker på att jag kommer att lära lite till. Och jag har gjort misstag, räkna med att jag kommer att göra fler. Men jag tror att du är lika förlåtande som jag, i alla fall om du vet, att jag har gjort det bästa jag kan för att du ska få det så bra som möjligt. Så jag lever för dig, för att kunna göra dig hel, full, och lycklig. Det är dig jag strävar efter att nå, samtidigt som jag nästan är säker på att du med drömmande blick ibland kommer att längta tillbaka till stunden just nu. Då när jag hade allting framför mig, besluten i min hand. En mäktig känsla det där, som man ofta glömmer att njuta av. Jag undrar som om du liknar min målbild, vad som kommer att vara förändrat och vad som kommer vara kvar. Men jag tänker inte stressa in i framtiden, inom sinom tid kommer jag att få alla mina svar.
  4. Brev från mitt framtida själv. Jag skulle vilja säga till dig att stanna upp och njuta mer men jag vet att du ändå inte hade lyssnat. Jag skulle vilja säga till dig att inte tänka så mycket på mig, utan att istället tänka på dig själv, just nu. Skippa den där promenaden, ta den där glassen och skjut upp allt det där du inte orkar göra. Jag kommer att lösa saker, ändå. Du har alldeles för lite tillit till framtiden, till mig, att jag löser problemen när de kommer. Du ska förutse och förebygga, ständigt jaga, springa. När allt jag egentligen vill är att du ska slappna av och ta det lugnt. Jag om någon borde veta att det inte är lönt att säga till dig, men jag säger det ändå. Du kommer inte dö om du bryter dina rutiner, ändrar dina vanor. En macka i veckan kommer inte ge mig en massa överflödiga kilon. Du vet det, jag vet det. Men du vill hjälpa mig, men jag klarar mig själv. Om jag bara skulle få be dig om en sak så är det att ta problemen som de kommer. Du kan lösa allting, vi vet ju det, ändå kämpar du dig blå och gör ofta dubbelt mer än vad du måste. Du som är så klok. Om du bara kunde lägga lite av den där klokheten på dig själv. Du vet att du aldrig kommer att vara lugnare i framtiden än vad du är idag. Allting börjar här och nu. Så om du ska ha det där lugnet där framme. Hitta det nu!

 

Skrivkortleken finner du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.