Skrivövning -skapa en livslinje


Skrivtekniker

Skrivövning

Varje tisdag bjuder jag dig på en skrivövning. Tanken är att du ska skriva utan att reflektera. Skriv med hjärtat i stället för hjärnan. Skriv det första som dyker upp. Det som finns i ditt hjärta, det som finns i dina tankar. När du skrivit klart tittar du på texten. Vad vill den säga dig?


Exempel

Sätt mål för din framtid.

Måla en raklinje och skriv dagens datum (och årtal) längst ut på vänster sida. Sätt sedan ett datum på höger sida där du önskar att du uppnått dina mål. (Jag tycker fem och tioårsplaner är bra, men har du flera små mål kan det vara bra att göra ettårslinjer också). Du väljer därför ett datum själv. Sen skriver du allt du vill uppnå under denna tidslinje. Det ska vara önskningar och drömmar, kan vara stora som små.

Titta sedan på listan och reflektera över dina mål, vad säger den dig. Är det verkligen det här du vill kämpa för? Är det det här som kommer att få dig lycklig? Om svaret är ja, spara listan. Varje gång du tvivlar på vilket håll du ska gå i livet tittar du på linjen och ser över vilken väg  som tar dig närmare dina mål. Plötsligt kommer det bli så mycket enklare att ta beslut!

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.