Skrivövning -vilka saker betyder inte längre något för dig?


Skrivtekniker

Skrivövning

Mitt svar på skrivövningen ”Vilka saker i ditt liv betyder inte längre något för dig?”


Misstag jag gjort och människor jag förlorat. Förut har jag nog hållit kvar i saker för att inte vara ensam, eller för att vara sjysst och snäll. Idag tänker jag mer på att vara snäll mot min själv, spara in på min och energi. Tänker inte bara på vad jag kan ge utan vad som ger mig något. Jag är snål med min tid, vilket får mig att må så himla mycket bättre. Det betyder inte längre så mycket för mig vad andra tycker och tänker. Det viktigaste i min liv är vad jag (och dem jag älskar) tycker och tänker. Livet blev så mycket enklare efter den insikten. Jag är heller inte lika rädd för att göra och säga fel, det spelar inte längre någon roll. Jag har en tydligare känsla vad som är viktigt för mig idag och har en större tillit till mig själv. Andra människor betyder inte längre lika mycket för mig. Jag vill ha ett litet starkt nätverk, resten kan kvitta. Jag räcker inte till för alla, jag vet det nu, och det gör att jag klarar av livet så mycket bättre.

Jag har lärt mig att vända mig om och bara gå, utan att titta tillbaka, utan att få skuldkänslor eller samvetskval. Kanske är det inte så mycket som betyder så mycket längre? Förut var det allt, och det kanske var det som gjorde så ont? Jag känner inte att jag har något mer att rensa ut. Snarare saker jag vill få in. Nyckelpersoner jag kan spara på och ta med mig in i framtiden. Jag har rensat mitt liv mycket de senaste 10 åren. Skulle jag fått denna fråga tidigare i livet hade svaret garanterat varit helt annorlunda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.