Svar på tal!


Det gör mig förbannad att inom mitt yrke, där vi dagligen träffar individer med ADHD problematik fortfarande har personal som ifrågasätter och misstror individer och deras diagnos.

-Jag tror inte riktigt på det där, alla har ADHD, det är överdrivet, alla har sitt lidande, sina svårigheter.

Ja jag håller med dig, alla har sina svårigheter, varför inte då prata högre om dem så att vi kan förstå och lära oss av varandra? Visst många människor kan känna att de passar in under diagnoskriterierna, men de som gjort utredningar har gjort flera tester, haft flera samtal som visar att svårigheterna hos dem är större än genomsnittet, så vad är det du inte riktigt kan förstå?

-ADHD är överdiagnostiserat!

Jag tror det är tvärtom, underdiagnostiserat. Och oavsett om det är det ena eller andra så har alla de som utreds valt att göra det för att de mår dåligt. Man söker sig inte till en diagnos för att det är ”inne” eller kul utan för att man behöver hjälp. Oavsett vad vi kallar det, eller gör åt det så har vi otroligt många människor som lider av psykisk ohälsa idag och det behöver vi göra något åt.

Vad du inte tänker på är att varje gång du ifrågasätter en diagnos, så också ifrågasätter du också andra människors lidande. Du trampar på människor som redan ligger. Får jag trampa på dig också?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.