Tävling -vinn ”När mörkret viker undan för livet” 4 kommentarer


När mörkret viker undan för livetNär jag var på Joannas releaseparty köpte jag med mig två extra böcker för att tävla ut, för den här boken, ja den är värd att spridas. Så för att vinna Joanna Björkqvists bok ”När mörkret viker undan för livet” vill jag att du svarar på en av följande frågor.

 1. Hur kan vi förebygga suicid?
 2. Varför är ämnet (suicid) viktigt?
 3. Varför vill du läsa boken?

Svaret lämnat du antingen via mail (jessica@nestorforlag.se), i kommentarsfältet eller på Facebooksidan. Tävlingen pågår fom: 22/9-30/9. Jag kommer att välja två vinnare och meddela vinsten via mail, men också publicera den här på min hemsida. Vinsten har ett värde på 159 kr, och mer info om boken hittar du här.

Jag blir självklart jätte glad om du gillar inlägget eller delar det vidare [wp-svg-icons icon=”thumbs-up” wrap=”i”]

Lycka till!!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Tävling -vinn ”När mörkret viker undan för livet”

 • Caroline

  1. En ökad förståelse, kännedom om mörkret som omsluter. Att se de tidiga tecknen. Att våga finnas där!
  2. För att kunna förhindra . Sprida kunskap om något som inte talas om.
  3. För jag har mist en vän, och jag önskar att det hade varit någon som sett, lyssnat eller förstått hur illa det var. Jag känner att det är så viktigt att kunskap och det ska pratas om det.

 • Camilla

  1. Genom att lyssna och finnas för de som behöver det och alltid ta det på allvar.

  2. Det är viktigt att tala om det svåra och finnas för de som behöver, visa sitt stöd för att förebygga att sådant hemskt sker och för att det är viktigt att svåra ämnen kommer till ytan. Samt för att det finns många som mår så dåligt.

  3. För att få en bättre insikt om hur man kan bemöta ämnet på ett så bra vis som möjligt och för att själv hitta vägar till att må bättre

 • Lina

  1. Genom att våga fråga och våga prata om det! Att dela med sig av sin egna erfarenheter av att må psykiskt dåligt!
  2. För att en människas självmord är en för mycket!
  3. För att få bättre förståelse i mitt arbete som kurator.

 • Ludvig Sandström

  1. En grundläggande nyckel är att våga fråga! Inte vara rädd trots att tabut är så starkt i vårt samhälle. Mår någon till synes dåligt eller börjar visa upp tecken på att något inte står rätt till så ska vi inte vara rädda för att fråga hur personen i fråga mår. Att även fråga om personen överväger självmord kan ofta vara en katalysator för vidare samtal.
  Vidare bör man stödja organisationer som Suicide Zero som gör ett fantastiskt arbete! Varför inte anmäla sig som kontaktperson? Det finns mycket att göra, ideellt eller ej, stort eller smått. Men nummer ett är alltid att vara uppmärksam på personer i sin närhet.
  2. Det säger ju sig självt; varje år tar cirka 1500 personer sitt liv, det är oerhört dystra siffror. Men vi måste förstå att det inte är en naturlag! Suicidprevention är aldrig bortkastat. Det ger effekt!
  3. Det är ett ämne som av många anledningar ligger mig nära hjärtat. Både personligt, men också studiemässigt. Det är ett område jag vill jobba med i framtiden. Därför vill jag vinna!