Tjuv & polis 2 kommentarer


Dessa två förekommer ju en hel del här på bloggen men har aldrig fått en närmare presentation vilket jag tycker att de förtjänar. Därför tänkte jag låta dig lära känna dem.

Är han inte det sötaste du sett? Själv kan jag aldrig stirra mig mätt på honom. Till hans stora förtret kan jag knappt ha honom nära mig utan att pussa eller klappa honom. Han är som en levande nallebjörn. Mjuk, rund och go. Du vill bara hålla honom i dina armar…för alltid!Turbo heter han och han gör skäl för sitt namn. Han är ett riktigt energiknippe som alltid är öppen för lek. Han är en fransk bulldog på två år. Jag brukar säga att han är 10 kg ren kärlek! Han har läppar mjukare än sammet, och ett ansikte man inte kan annat än att älska. Vi har dagliga pusskalas och jag får nog erkänna att jag är beroende av hans platta näsa och mjuka läppar. Hans närhet tröttnar jag aldrig på!

Allt som oftast finner man honom med en leksak brevid sig. Och ligger det ingen där så går han genast och hämtar en. Trots att det är han som är yngst här hemma så är det han som bestämmer av hundarna. Han är husets polis och vet om alla rätt och fel utan att man talar om dem för honom (vilket han gärna aggressivt påminner sin storebror om).

Man får inte tjuva från bordet , diesel får inte slicka på sina tassar, ta av sitt bandage eller leka för hårt med katten. Han har en förkärlek för små barn och tillåter inte sin klumpiga storebror att komma dem nära.

Vill du leka?

Han är ett energiknippe som aldrig säger nej till en promenad och alltid bär en leksak i munnen. Han älskar att spela fotboll, titta på tv och hålla vakt i fönster eller på verandan.

Han tror att han är större och starkare än vad han är och säger aldrig nej till en fight trots att det alltid är han som blir skadad. Han är familjens beskyddare och den som bär ansvar för att husdjur sköter sig här hemma. Jag tycker varenda människa borde ha en fransk bulldog i sin hem. Om inte för sällskapet så får deras härliga energi och glädje. Annat är det med killen här nedan. Han bär endast energi i små korta stunder. Sedan ser han ut så här.Du hittar honom liggandes lite varstans i alla möjliga olika ställningar. Han är inte den som bryr sig om, om någon är i vägen, utan vill han ligga i sängen/soffan eller på annan upptagen plats så ser han till att knö sig in.Han älskar värme och befinner sig gärna i solen,  framför brasan eller i dina armar. Han plågar sig alltid och ligger kvar tills han tappar andan. En riktig njutare!Han avskyr promenader. Speciellt om det är regn. Då hittar han gärna skydd och stannar där. Han är en kille som vill välja själv när han ska gå ut och vart han ska. Är det lagom varmt och sol tar han gärna en tur men annars stannar han helst inne liggandes på soffan.Diesel är en miniatyr bullterrier= 15 kg godhet. Snällare hund får man leta efter. Han tillåter vad som helst och ser allting från den positiva sidan. Vill någon bråka med honom bjuder han istället upp till lek eller väljer att gå undan.Vilken yoghurt? Jag har inte tagit någon yoghurt!

Till Turbos stora förtret håller den här killen inte husets regler. Står det mat inom räckhåll är det väl bara att ta? Perfekt är små barnhänder i lagom höjd, han klipper till helt orädd för att ett finger ska åka med. Han klättrar gärna upp på bord för att kika i chipsskålen eller äta direkt ur yoghurtburken om någon lämnar den obevakad. Turbo blir vansinnig och försöker lära honom ett och annat, men än har det inte funkat. Han är nyfiken och går igenom alla väskor som lämnas på golvet. Det har ju faktiskt hänt att han funnit ätbara saker där i.

Han är matglad, stoppar allt i munnen och sväljer fort så ingen hinner stoppa handlingen.

Den här hunden är inte rädd för något utan tror att han bär på nio liv. Han är enda hunden jag har haft i min ägo som hoppar ner för trappor!!! (inte bara en gång utan flera). Så vi har fått sätta upp grindar för att skydda honom från att göra sig illa. Hur galet är inte det? Men han är inte hunden som tvekar, skulle han stå i ett fönster flera våningar upp och jag skulle be honom hoppa skulle han göra det utan problem. Han ser inga hinder och är inte det minsta rädd om sitt liv. Diesel är en kille som inte viker undan, står du i hans väg r flyger han rätt in i dig om han väl har fått upp farten.Den här killen är verkligen allt eller inget, på eller av. Det finns inget mellanting. Antingen ligger han så här, eller så flyger han runt som en osalig ande i huset. (Tack och lov är det vanligare att han ligger än att han flyger runt).  Han är klumpig, handlar innan han tänker och det går ofta fel när han är i närheten. Det händer ofta att han välter/river ner saker, eller springer in i möbler och väggar.Han har liksom ingen broms utan kör till det tar stopp.

Han är hårdhänt och slår lätt till en med svans, sin näsa eller sina öron. Och jo, det gör förmodligen ondare än vad du tror och är många gånger riktigt irriterande. Hans pussar förvandlas ofta till små bett och han har ofta svårt att hantera sig själv när han känner glädje i sin kropp.

Dessa killar är varandras motsatser. Tjuv och polis. Det har hänt att de har rykt ihop när Diesel bryter regler och Turbo försöker stoppa. Tyvärr har polisen ingen chans i dessa lägen utan får ofta storstryk. Men han är inte den som ger sig. Han slickar sina sår, sätter upp sina regler och fortsätter att jobba med att visa vart gränserna går.Dessa fantastiska killar. Skulle inte vilja vara utan någon av dem, och fast att de är helt olika älskar man dem på samma sätt. Jag hoppas att vi har många år kvar fram över. Och att de fortsätter vara precis som de är. Den charmiga tjuven som inte inser sina fel och brister, och den tuffa polisen som även om han ligger i underläge alltid vill visa att han har rätt [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Tjuv & polis