Tolvstegsprogram mot ångest


Tolvstegsprogram mot ångest

Tolvstegsprogram mot ångest -starta din egen självhjälpsgrupp!

Nu är det dags tänkte jag, att släppa programmet jag tidigare pratat om. 12 steg från ångest. För er som är nya här kan jag berätta att det är ett tolvstegsprogram mot ångest, som jag skapat med inspiration från AA. Programmet är inte på någotvis  färdigt utan ska ständigt jobbas med för att bli bättre. Och detta ska bara ses som ett utkast, en inspiration. Tillsammans, kanske vi kan få det här att fungera!

Min tanke är att man likt 12-stegsprogrammet försöker att få ihop en själhjälpsgrupp där man träffas regelbundet för att gå igenom dessa tolv steg. Att man tillsammans jobbar med sig själv. Både för att man inte ska fastna, men också för att man ska känna sig mindre ensam. Jag tror att vi tillsammans blir starka!

Anledningen till att jag påbörjade det här projektet var för att jag själv inte hittade någon hjälp. I över två år har jag försökt att tjata till mig en plats för terapeutsamtal, äntligen har de satt mig i en sådan kö. Så nu behöver jag bara vänta ca 8 månader till!

För en person som mår dåligt är tre år en alldeles för lång tid! Min förhoppning är därför att det här skall kunna fungera som ett alternativ, som en början, på din förändring. Programmet hittar du här. Kursen är givetvis gratis och kommer alltid att vara det. Det du gör för att få tillgång till programmet är att anmäler dig till programmet (trycker på knappen “take this course”) och sedan kan du gå igenom stegen i din egen takt.

Jag är jätte glad och tacksam om du vill hjälpta till att sprida och dela programmet. Vill du starta upp en självhjälpsgrupp i din stad? Kontakta gärna mig så kan jag hjälpa dig med hur du går vidare!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.