Utanförskapets pris


Alla människor vill ha ett sammanhang, och då menar jag verkligen ALLA. Vi är flockdjur, vi vill känna oss älskade och uppskattade. Min bok påvisar vad som kan hända när det går fel. Utanförskap i verkligheten.

Från början var det bara en uppsats, men när jag hörde deras viktiga ord, och känslan i deras berättelser så kände jag att det här kan inte längre döljas, tvärtom, det måste ut. Många kan avskärma sig, se ner på dessa människor. Men om man ser det för det är, barn, som har farit illa, behandlats fel. Få välfungerande människor väljer droger eller kriminalitet, utan det börjar just där, som barn.

Därför tycker jag att denna bok är viktig för flera målgrupper. Skola, dagis, socialtjänst, kriminalvård och polis. Vi måste våga se det som gör ont. Vi måste våga och orka göra skillnad, förändra.

”Jakten på självkänsla är en viktigt bok av många skäl. Den utgör en alltför sällsynt länk mellan olika perspektiv på missbruk och kriminalitet; det biologiska, det psykologiska och det sociala. Boken beskriver i både forskningsresultat och personliga berättelser hur de olika faktorerna påverkar varandra”  säger Annika Brar, leg läkare, specialist i psykiatri.

Jobbar du i mötet med människor med NPF? Köp boken nu!

Boken finns på Adlibris, Bokus eller i min webbshop.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.