Vägen till utmattning 4 kommentarer


Plötsligt börjar man leva för en dag i taget, man pustar ut när man klarat sig igenom den liksom. Man ger sig själv en highfive för att man kom igenom den utan att bryta ihop, gå under.

Men dagarna förkortas och plötsligt jagar du istället timmar,,,, och plötsligt kommer dagen då energin knappt räcker fram till lunch.

Och till slut den dagen då du inte klarar av att hålla ihop alls.

Du tänker att du är trött, att det är lite mycket just nu. Att du bara behöver vila, att allt det där du en gång hade snart kommer tillbaka….fast att du innerst inne vet att det inte är sant.

Att gråta blir din vardag,,,, ett sätt att rensa systemet, och du intalar dig att det kommer att bli bra. Men det blir det inte, alls….

Spelreglerna ändras, kontraktet skrivs om…utan din underskrift.

Det var ju inte det här du ville. Du som är så duktig, du som är så stark.

Jag klarar det här, lite till, och lite till, säger du och tvingar dig själv framåt fast att hela systemet skriker emot.

Du förstår inte hur du hamnat här, du valde ju inte denna vägen, du såg ju inga varningsskyltar.

Sanningen är att vägen till utmattning är lång, men att den känns kort. Vissa kan inte minnas att de tagit den alls, de bara hamnade där. På ändhållplatsen med allt sitt bagage.

Där blir de sittande och bara väntar, medans andra försöker hitta tillbaka på samma väg de kom dit. Ofta blir det inte annat än en skjuts tillbaka.

Ingen vill komma till den där slutstationen, de flesta har bråttom där i från.

Hemligheten är att hitta nya vägar, att lära sig att läsa varningstecken och uppmärksamma skyltar. Men när man har den där tröttheten bredvid sig kan man oftast inte se alls.

Jag sitter själv på stationen nu, väntar på nästa buss här ifrån. De kommer sällan, och eftersom du har väntat så länge hoppar du ofta på fel bara för att du vill bort. Men jag har lärt mig nu, att fel buss ger mig inget mer än en tripp tillbaks.

Jag sitter här och väntar, ser alla åka mig förbi. Men idag gör dig mig ingenting. Jag är nästan bara glad att jag inte är inuti.

Annan text om utmattning finner du här [wp-svg-icons icon=”heart-2″ wrap=”i”]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Vägen till utmattning