Välkommen 2019


Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bokus.

Välkommen 2019

Välkommen 2019

Mitt 2019

Inspirerad av Agnes nyårsritual bestämde jag mig för att pröva på att själv spå fram mitt 2019. Jag har sedan tidigare kortleken ”wild unknown” som jag använt vid olika skrivövningar och kurser. Jag valde att se på kortet och skriva ner vad det betöd för mig och sedan läsa kortlekens fakta för att sedan summera ihop det här. Jag vet inte om jag någonsin kommer titta tillbaka på denna texten, eller om jag faktiskt kommer låta den vägleda mig hela året. Vi får se.

Jag drog ett kort för varje månad sedan en kort för att sammanfatta hela året. Jag valde också att dra ett kort som ett ”kraftdjur”, ett djur jag skulle lära mig något av i år.

Januari

Uggla – Jag tolkade det som att jag har mycket tankar, att jag håller utkik, vill lära mig och väntar på något. Kortet sade att jag hade tur, att en gåva var på väg och vad jag exakt vet vad som ska göras när saker står framför mig.

Månadens råd -offra mig.

Februari

Groda -Jag tolkade det som att jag äntligen hade landat, att jag kände mig hoppfull, hade ögonen öppna. Kortet säger tvärtom att jag behöver vila, landa. Att jag lätt blir både överarbetad och understimulerad. Same, same but different.

Månadens råd -bada, håll dig nära vatten.

Mars

Zebra – Jag ser det som att jag försöker anpassa mig, passa in i flocken medans kortet säger att det är en månad där jag är nyfiken.

Månadens råd -gör något äventyrligt.

April

Phoenix -Jag tolkade det som en otrolig kraft. Kanske energin som kommer tillbaka. Kortet talar om för mig att något kring mitt förflutna kommer att förändras, det kommer plötsligt bli lättare och bära och kommer nu göra mig starkare.

Maj

Mal -Jag ser det som att jag flaxar runt, söker näring och kortet påminner mig om att gräset inte är grönare på andra sidan. Att jag behöver landa, hitta mig själv igen.

Månadens råd -gör klart ett projekt.

Juni

Svan -Jag tänkte på svanen som att jag ville visa upp mig, glänsa och kortet sa att jag var kreativ och att min själ behövde extra mycket uppmärksamhet. Min inre röst behövde höras, bli lyssnad på.

Månadens råd -ensam tid, skrivande.

Juli

Gam -Att jag livnär mig på andra? Behöver andra för att överleva? Kortet säger att jag behöver städa upp omkring mig, ta tillbaka min balans.

Månadens råd -rensa, städa.

Augusti

Eldmyra -Jag tolkade det som att jag var beroende av min flock, att vi var starka tillsammans. Kortet sade att jag lätt kunde brusa upp och bli arg för ingenting. Mycket känslor i omlopp. Viktigt att undvika skvaller, drama och negativa tankar. En känslig månad.

Månadens råd -promenader, ensamtid

September

Kamel -Kamelen är ett starkt djur som kan gå hur långt som helst. En månad där jag går långt, kanske bär andra? Kortet talar om för mig att jag är självständig, klarar allt.

Månadens råd -pilgrimsvandra, långa tysta promenader.

Oktober

Bläckfisk -Min tolkning var att jag inte hade tillräckligt med armar för att hjälpa andra, att jag behövde vara ifred. Kortet råder mig till att sätta gränser. Det kan bli rörigt i relationer och råder mig till att hålla mig undan från personer som dränerar mig och tar min energi.

Månadens råd -samtalsterapi, egen tid.

November

Lejon -En månad där jag kanske behöver ta makten, visa min styrka? Kortet säger att jag kommer att växa som person. Att jag kan kontrollera mig själv.

Månadens råd -vänskap, meditation.

December

Hök -En fågel är högt upp och blickar över, jag tänker att jag behöver landa. Kortet menade att jag har koll på allt och att ödet har koll på mig. Något nytt är på väg.

Månadens råd -skifta perspektiv.

Sammanfattning av året

Delfin -jag tolkar det som ett år av utveckling, ett år som flyter på, ett år med glädje och lek, där det var viktigt för mig att finnas i sammanhang, tillsammans med andra. Kortleken menade att det var ett år av välsignelse och att det var viktigt för mig att umgås med likasinnade.

Mitt kraftdjur

Tvättbjörn -När jag själv skulle skriva mina tankar om tvättbjörnen stod det still. Vad betyder en tvättbjörn för mig? Jag var tvungen att googla fram lite fakta och kom fram till att tvättbjörnen är en social varelse som trivs i mindre grupper. Vilket jag ser som i tecken i år att jag ska försöka vara social, i små sammanhang. Jag har ofta valt att vara själv, för att jag inte trivs i stora. Man kan också läsa att tvättbjörnar ofta dör för tidigt på grund av både jakt, svält och olyckor vilket jag tolkar som att jag ska vara rädd om mig själv. Som högkänslig måste man vara på sin vakt för att inte gå sönder.

Kortet talade däremot om för mig att tvättbjörnen var en skicklig artist som ofta gömmer sig. Den menade att jag behövde jobba på min självbild för att nå mina mål. Rädslor hämmar min kreativitet och gör att jag inte kan växa och bli större. Kortet beskrev ”en svältande artist” som behövde ”göra new york”. Det handlar mycket om att gömma sig bakom en mask, och även om jag kan tycka att jag gör det mindre än andra har jag absolut en bit kvar att gå. Självklart kan man aldrig lyckas om man är rädd för att göra det, eller växa om man inte vill bli stor.

Det här kortet får påminna mig att under året jobba på min självkänsla och självbild. Att slänga av mig masken och ta plats. För jag, jag ska bli stor.

Något intressant var att jag fick kort som var luft, vatten och eld, fyra av varje, men ingen jord. Jag som ständigt strävar efter att landa, jorda mig själv, i år är inte det året heller gissar jag om man ska tolka korten 🙂

Luft innebär att man är snabb, i rörelse och lever mycket i sitt huvud. Eld står för utveckling, förändring, utmaning, deadlines och krav, vatten står för känslomässiga relationer och jord för stabilitet. Kanske därför jag behöver människor runt mig som är jordade. Som kan hålla i mig så att jag inte flyger i väg. <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.