Dokumentär -Vid sidan av vägen


Vill tipsa er om en dokumentär som går att se i några dagar till. Vid sidan av vägen som handlar om Ulrika som efter sina teologistudier blev nekad att bli präst med motiveringen ”Du har för tunn hud”. Ulrika fick sin ADHD-diagnos vid 40-års ålder och beskriver precis som de flesta med ADHD känslan av utanförskap i livet. Jag kan känna igen mig i mycket av de Ulrika säger och beskriver trots att vi förmodligen är ganska olika som personer. Det jag blev förvånad över var att kyrkan sade nej till personer, hade ingen kunskap om att det gick till på det sättet. Och med den motiveringen också, du har för tunn hud, känns inte alls ok.

Jag har också ”tunn hud” och det gör mig absolut inte svag, tvärtom, och som präst tror jag absolut att det hade varit en styrka. Jag tror att många med mig gärna hade haft som Ulrika säger ”en Pippi Långstrump” i kyrkan. Olikheter behövs!

Dokumentären är knappt 30 minuter så har du tid över idag, se den.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.