ADHD, mycket att gnälla över?


Det är alltid någon som suckar och stönar när ämnet kommer upp. ”Hallå överdriver ni inte lite nu, tänk på alla människor som är sjuka eller har problem på RIKTIGT.” Ja men det är just därför jag vill skrika ut det. Psykisk ohälsa är för fan på riktigt även om inte du kan se det! Folk dör för helvete! Inte nog med att det är en jättestor kostnad för vårt samhälle, det är också ett ENORMT lidande för varje individ.

Om vi har en bättre kunskap idag än vad vi hade för 10-20 år sedan så varför inte sprida ut den?  Du säger ingenting om cancerreklam på tv:n eller när de forskar på hjärta eller hjärna men så fort det kommer till ett osynligt handikapp så finns det inte och bör inte uppmärksammas?

ADHD är en riskdiagnos vad gäller att hamna utanför i samhället, så varför inte sträcka ut handen och fånga upp dem redan innan de fallit i diket?

Jag vet att inte du ser problemet och att du aldrig heller kommer att göra det, men jag gör det. Jag ser, hör och känner, och oavsett vad du eller någon annan säger tänker jag inte ge upp kampen om att folk med osynliga funktionsnedsättningar också har rätt att synas, höras och finnas. De har också rätt till hjälp.

Du kan fortsätta att stå utanför och spotta och gorma över hur fel del är. Men om du vill ta del av min värld så står dörren alltid öppen. Jag kan visa dig hur orättvisa ser ut, jag kan visa dig allt osynligt lidande, all sorg. Jag kan visa dig färger du aldrig förr skådat. Välkommen in!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.