Att ta hand om sig själv 1 kommentar


Att ta hand om sig själv

Att ta hand om sig själv

Det där med att ta hand om sig själv, inte lika lätt som det låter eller hur? Det är ju en sak att försöka spara in på sin energi. Det har jag gjort i flera år. Jag isolerar mig, tar bort mycket jag vill men kanske inte orkar. Men bara för att jag undviker saker så får jag inte per automatik mer energi. Nej på något sätt tror jag också att det blir tvärtom. Nej jag tror inte jag kan ”vila” mig till en bättre hälsa genom att inte göra någonting, däremot tror jag på aktiva val.

Energi in och energi ut

Jag är en person som ger bort ganska mycket energi till andra. Både i mitt arbete men också till anhöriga och vänner. Det innebär att jag ibland känner mig tom för jag har inte hittat något sätt att hämta hem den där energin igen så ofta innebär det att jag får isolera mig för att ladda batterierna och det är sååå tråkigt.

Därför tänkte jag utmana mig med att pröva olika terapier som sägs vara till hjälp. Jag har bett om tips på alternativa terapier både på instagram och linkedin och bilden ovan är de svar jag fått. Vissa av förslagen har jag själv svårt att tro på (och vissa känns skrämmande) men det spelar ingen roll. Jag vill testa något nytt varje månad för att se om jag kan hitta något som ger mig energi och får mig att må bra.

Jag kan inte lova att jag genomför allt men jag har som mål att testa i ny grej i månaden. Och någonstans mellan alla olika terapier vet jag att det finns en för mig den som är just rätt. (Hoppas jag i alla fall). Jag tänkte givetvis dela med mig av mina erfarenheter här så att ni också kan då tips och råd.

Har du rekommendationer, tips eller förslag på återhämtning. Kom med dem bara, jag fyller gärna på min lista:)

Nu ser jag fram emot en spännande och energigivande höst!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Att ta hand om sig själv