Din erfarenhet, din styrka!


Din erfarenhet din styrka

Mina erfarenheter har tidigare känts tunga att bära. Jag har skämts över min historia.

Jag ville inte se barndomsvänner i ögonen, undvika alla människor som mött mig i perioder när jag mått dåligt. Jag ville inte se bakåt. Var nästan rädd för det förflutna. Jag fantiserade om vad de egentligen tänkte och tycke om mig.

Om jag kände att jag var sjuk i huvudet som satt och skar mig i armarna vad skulle de då tycka?

Anledningen till att jag skämdes vet jag idag berodde på att jag inte förstod mig själv. Jag hade aldrig fått en förklaring till mitt problem. Jag kunde varken förklara mitt beteende för mig själv eller andra.

Jag skämdes inte bara över min historia, jag skämdes över mig själv.

När jag fick min diagnos kände jag en jättestor sorg, men samtidigt en lika stor styrka. Nu får det fan vara nog!

Jag bestämde mig för att aldrig mer gömma mig, undvika ögonkontakt eller huvudtaget anklaga mig och säga att det var mitt fel. För det var det inte! Jag var så jävla trött på att skämmas, slå på mig själv och inte hitta orden för mitt mående. Jag ville inte längre bära en värkande tagg i mitt hjärta så jag tog ut den förvandlade den till en mantel och gjorde smärtan till min superkraft.

Jag bestämde mig för att förvandla mitt skit till godis och ge bort den till andra.

Allt som gör ont där inne vänder jag utåt för att hjälpa andra, och för att hjälpa mig själv. Om du hade frågat mig för tjugo år sedan om jag kunde vända mina erfarenheter till något positivt hade jag svarat nej. Hade du frågat mig om jag hade ångest, ADHD eller depression hade jag förmodligen också svarat nej. Inte för att det inte var sant, utan för att jag inte var medveten om att det var det.

Jag ser det faktiskt som min livsuppgift, min mening att hjälpa andra. Kan mina ord, min erfarenhet hjälpa någon annan så har mitt liv fyllt sitt syfte. Finn  din gåva och ge bort den, sa en klok person och jag känner att det är precis det jag gör. Min erfarenhet, mitt liv är min gåva och nu ger jag bort det, för att hjälpa andra.

Ingenting blir så tungt som när du bär på det själv.

Jag får många mail från personer som vill bli föreläsare/författare eller på annat sätt vill använda sina erfarenheter till något positivt och det gör mig glad. För om det är något som gjort mitt liv lättare så är det att inte hålla allt för mig själv. Att skriva, prata, dela med mig tror jag är en stor del av att jag i dag mår så bra.

Jag önskar så att jag hade kunnat svepa över dig med min hand och förvandlat din erfarenhet till din styrka (men den kraften har jag tyvärr inte fått än). Men jag har svept med min hand över ett tangentbord för att försöka skapa ett material som kan hjälpa dig att förvandla din erfarenhet till din styrka.

Din erfarenhet, din styrka är en arbetsmanual med arbetshäfte för egna anteckningar där du får fundera över din historia och hur du bäst förmedlar den. Detta för att du ska bli tryggare i ditt beslut att dela med dig av ditt liv.

Att dela med sig av sina upplevelser är inte bara en gåva till andra utan också ett sätt att ta hand om sig själv. Genom att ärligt och öppet berätta sin historia förvandlas även den svåraste erfarenhet till en kraft som som gör att du kan växa och ta dig vidare.

Manualen hittar du här.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.