Skrivövning -Varför


Varje tisdag bjuder jag dig på en skrivövning. Tanken är att du ska skriva utan att reflektera. Skriv med hjärtat i stället för hjärnan. Skriv det första som dyker upp. Det som finns i ditt hjärta, det som finns i dina tankar. När du skrivit klart tittar du på texten. Vad vill den säga dig?


Börja med att besvara meningen ”jag vill…..”  svara snabbt utan att tänka efter. Ställ dig sedan frågan varför. Skriv ner ditt svar. Ställ dig frågan varför igen, och skriv ner ditt svar. Fråga dig själv varför fram till att du själv känner att du hittat ditt varför. Anledningen till att du vill det du vill.

Tex:

Jag vill… driva eget företag på heltid.

Varför är det viktigt?

För att jag vill styra över min egna tid.

Varför är det viktigt?

För att jag vill kunna jobba mer när jag har energi och mindre när jag inte har det. Jag vill inte sitta fast i att jobba 8 timmar när jag är färdig efter 6 timmar, jag vill kunna gå hem när jag är klar. Jobba mer vissa dagar, mindre andra, Allt efter min egen ork och energi.

Varför är det viktigt?

För att det hade gett mig mer tid till annat som är viktigt för mig, så som vänner, träning och familj. Det hade förmodligen också gett mig en bättre psykisk hälsa och en mindre risk för utmattning och depression.

Varför?

För att jag själv kan bestämma balansen över arbete och fritid. Inte försöka anpassa mig efter andra utan vara mer lyhörd inför mig själv.

Varför är det viktigt?

För att jag ska hålla ett helt arbetsliv, och känna att jag har levt och njutit av livet och inte bara arbetat.

Varför är det viktigt?

För att det viktigaste i livet är du själv, dina när och kära, och inte ditt jobb.

Skrivkortleken finner du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.