Vad får ditt hjärta att slå? 1 kommentar


Vad får ditt hjärta att slå?

Vad får ditt hjärta att slå?

Idag är det alla hjärtans dag. En dag som egentligen innebär något enkelt och fint, men som vi själva kanske förstorat upp eller har för höga förväntningar på. Vi ska ut och äta middag, eller köpa varandra presenter. Bränna pengar för att visa kärlek. Men pengar har aldrig varit kärlek, håller du med? Jag kan inte minnas en enda sak som gjort mig lycklig och som kostade dyra pengar.

Nej det som har betytt något är små små omtänksamma gester. Jag hade en gång en vän som var otroligt duktigt på sådant. Hon förvånade mig varje gång och det kanske är därför jag inte kan glömma henne. När jag kom upp en morgon satt en liten lapp på mitt fönster med några ord. Jag minns inte om det var min födelsedag eller allahjärtansdag men det gjorde mig glad. Hon hade tagit sig upp innan sitt jobb, smugit sig hem till mig och satt upp en lapp på mitt fönster. Det kostade inget mer än hennes tid men jag kommer aldrig glömma den handlingen.

En annan vän gav mig oväntat en handkräm när hon hade varit i affären. Jag blev jätte förvånad för det innebar att hon både hade lyssnat på vad jag sade (hade upprepat flera dagar i rad att jag var torr om händerna) och att hon tänkte på  mig när hon gick förbi de där krämerna på ica. Det hade liksom varit så enkelt för henne att bara gå förbi.

Jag minns saker min man gör som att skicka ett gulligt sms eller slänga ut sin arm framför mig när han bromsar bilen för hårt, men har glömt av varenda present han köpt. Det är dom där små små sakerna i vardagen som räknas. En extra kram, ett leende eller fint ord.

Har du funderat på vad som får ditt hjärta att slå? Tänk tillbaka för att se vilka situationer i ditt liv som gjort dig riktigt glad. Försök sedan att ge något till andra som inte kostar något, en lapp på en kollegas skrivbord, en teckning, en kram eller kanske en låtlista på spotify?

Ta hand om dig idag 

Lämna en kommentar


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Vad får ditt hjärta att slå?