Vilken eterisk olja ska jag börja med?


Är du nyfiken på eteriska oljor men inte vet vart du ska börja? Lung, jag hjälper dig. Du behöver inte köpa ett helt startkit och gå “all in” som jag, även om jag tycker att det är roligast. Jag vet inte ens hur många oljor jag har i min ägo just nu och jag mixtrar och gör olika rollers för olika behov så för huvudvärk, allergi, sömn osv. Samt att jag börjar byta ut skönhetsprodukterna i mitt badrumsskåp. Så himla mycket roligare att få skapa sina produkter själv. På min lista står nu också att byta ut städprodukter till egna bladningar med eteriska oljor. Men nog om det. I detta inlägg var tanken att jag skulle tipsa dig om EN olja.

Här ser ni en liten migränblandning jag gjorde åt en arbetskamrat ❤︎

Så okej, om du vill börja och testa på eteriska oljor men inte vet vart du ska börja och bara vill köpa en olja så skulle jag rekommendera dig att köpa LAVENDEL. Varför?

Jo för att lavendel är en snäll olja som är en av de få som kan användas ren (dvs outspädd direkt på huden), den har också en doft som de flesta känner igen. Lavendel har en mild och lugnande inverkan och är bra mot stress, sömnbesvär och oro. Du kan tex använda din eteriska olja genom att:

  • Droppa lavendel direkt på insektsbett för att lindra klåda
  • Blanda en droppe direkt i din ansiktscreme (Passar alla hudtyper)
  • Smörja direkt på ett eksem
  • Ta två droppar på fingertopparna och smörj tinningarna vid huvudvärk
  • Blanda några droppar lavendel i en sprayflaska tillsammans med vatten och spraya över sängen innan du går och lägger dig
  • Droppa oljan på din dammsugarpåse för en god doft när du dammsuger
  • Blanda några droppar med en basolja (tex jojobaolja) för att massera ömma muskler
  • Droppa en droppe i handflatorna för mot näsan och andas in innan mediation, sömn eller för avslappning

Här ligger rosblad på tork för att sedan blandas med badsalt

Det finns givetvis fler användningsområden det här är bara några. Känner du dig nyfiken och faktiskt skulle vilja prova på ett startkit med en diffuser och flertalet eteriska oljor. Kontakta mig så hjälper jag dig att starta din doftresa ❤︎

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.