Adventskalender- terapeutiska tips 1 kommentar


Välkommen till Nestor förlags adventskalender. Fyra söndagar i rad kommer jag att bjuda dig på terapeutiska tanketips i syfte att förbättra din psykiska hälsa.

Lite i sista minuten ville jag bjuda er på en adventskalender. 2019 verkade vara ett år som jag likt detta, led av bristande energi, därför saknas en julkalender för det året. Men så där kan vi ju inte hålla på. Nej därför bestämde jag mig för att åtminstone bjuda er på ett inlägg varje söndag fram till jul. Denna gång kom jag fram till att jag skulle dela med mig av terapeutiska tips. Tidigare kalendrar finner ni här:

2016-24 sätt att ta hand om dig själv

2017- en skrivövning varje advent

2018- en skrivövning varje dag

Om du tidigare gått i KBT, eller över huvudtaget känner till något om det så kommer du känna igen det jag pratar om. Men här kommer en påminnelse. DINA TANKAR STYR DITT MÅENDE.

Jo det är helt sant. Dina tankar skapar en känsla i din kropp- känslan i kroppen-eller tanken du har-skapar sedan en handling. Allting sitter i hop, som en kedja. Tänk dig en trekant △ i ett hörn sitter tanke- i andra känsla- och i det tredje beteende.

Dessa sitter ihop.

Vi gör som vi gör på grund av att vi tänker som vi tänker. Det går också åt motsatt håll. Vi tänker som vi tänker eftersom vi gör det vi gör. Så det du behöver förändra är alltså din tanke, eller din handling, börja där det känns lättast så hänger resten med.

Så det jag vill att du gör idag är att titta på triangeln, sätt in din tanke och se vad den skapar för känsla i dig, och hur den sedan får dig att handla. Och sist men inte minst, vad ger ditt beteende dig för konsekvenser?

Det är här din förändring börjar. Vid självkännedom. Innan du kan förändra något så måste du veta vad du gör och varför. Så varsågod och undersök dina tankar.

Önskar dig en fortsatt fin söndag.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Adventskalender- terapeutiska tips