Ångesthjälp på nätet 2 kommentarer


KBT på nätet

Jag är med i en artikel i tidningen Allas ang nätterapi. För flera år sedan var jag nämligen med i en studie och fick då testa kbt på nätet. Jag kommer inte ihåg hur jag hittade sidan eller hur den hittade mig. Men jag minns att det var första gången jag fick namn på mina symtom, generaliserat ångestsyndrom. För mig hjälpte inte terapin mer än tillfälligt, men det var en av de första tillfället jag faktiskt fick chans till hjälp, så jag tog den.

Enligt min åsikt passar nätterapi mer till specifika fobier, social fobi eller agorafobi. När det gäller generaliserat ångestsyndrom behövs en djupare och längre terapi skulle jag tycka, det är i alla fall vad jag behöver.

Om du vill läsa hela artikeln finns den ute i din butik nu.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Ångesthjälp på nätet

  • Annika

    Hej Jessica! Jag såg dig i programmet på tv ”Mitt psyke och jag”. Jag är medial har jag förstått senare år vilket gör att alla konstiga tankar och rädslor jag har i mitt huvud inte alltid är bara mina utan jag får in andras också. Det första jag tänkte på är att du kanske också är mottaglig för sånt? I så fall behöver man lära sig att stänga ner. Jag vet inte om du tror på sånt här alls, men det jag verkligen tror att du skulle kunna få hjälp av är att göra en regression, gå tillbaka till tidigare liv. Det kan mycket väl vara så att det har hänt dina barn eller dig något hemskt i ett tidigare liv som du inte har släppt. Därav din ständiga oro att något hemskt ska hända i detta liv. Det är ett tips som verkligen kan lösa upp saker, men du gör som du vill. Se i så fall till att du anlitar en professionell regressionsterapeut. Jag lider också av ångest sedan jag blev utbränd när jag var 29, är 43 nu. Jag har också provat hypnos, där man kommer åt att prata med sitt undermedvetna, det har hjälpt mig mycket. Men i ditt fall tror jag starkt på regression. Hör gärna av dig om du gör en sån. Mvh Annika Eriksson.

    • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

      Hej Annika och tack för ditt meddelande. Ja, jag vet inte vad jag ska tro men jag vet att en anledning till att jag mår dåligt är att jag har lätt för att känna in stämningar och känslor. Har fått tipset om hypnos tidigare men aldrig testat. Just nu har jag fått kontrakt med en psykolog så jag kommer att ha den kontakten så länge jag kan så får jag se vad som händer i framtiden. Men jag ska absolut hålla det i tanken. Kram